image

FBI waarschuwt voor Android-malware

zaterdag 13 oktober 2012, 16:28 door Redactie, 3 reacties

De FBI waarschuwt gebruikers van een Android-toestel voor twee soorten malware die worden gebruikt om het mobiele besturingssysteem aan te vallen. Het gaat om de Loozfon-malware en FinFisher-spyware. Loozfon is malware die informatie op smartphones en tablets steelt. Om het programma te installeren gebruiken criminelen verschillende manieren.

In één geval wordt via advertenties thuiswerk aangeboden, maar in werkelijkheid wijzen de advertenties door naar een website die Loozfon probeert te installeren. Eenmaal geïnstalleerd worden contactgegevens uit het adresboek en het telefoonnummer van de besmette telefoon gestolen.

Spyware
FinFisher is Spyware die aanvallers volledige controle over het toestel geeft. De malware werd begin vorig jaar voor het eerst ontdekt en is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Gamma International. Volgens de FBI is FinFisher eenvoudig op een smartphone te plaatsen als een gebruiker een specifieke website bezoekt of een sms-bericht opent dat zich als systeem-update voordoet.

WiFi-netwerk
Om Android-gebruikers te beschermen geeft de FBI dertien tips. Zo moeten gebruikers onbekende WiFi-netwerken vermijden, een mobiele virusscanner installeren, de telefoon versleutelen indien mogelijk en wordt ook voor de risico's van jailbreaken gewaarschuwd. Hierdoor kunnen kwaadaardige apps eenvoudiger volledige controle over het toestel krijgen.

Reacties (3)
13-10-2012, 23:19 door Anoniem
Ik zorg wel als ik een tablet heb,dat ik een goede virusscanner heb.
Die bestaat toch?.
Tja dan is Linux toch beter dan Android.
Misschien kan ik op mijn tablet door een beetje te hacken wel Linux erop zetten.
We zien wel.
14-10-2012, 14:21 door Anoniem
FBI waarschuwt voor Android-malware

Om Android-gebruikers te beschermen geeft de FBI dertien tips. Zo moeten gebruikers onbekende WiFi-netwerken vermijden, een mobiele virusscanner installeren, de telefoon versleutelen indien mogelijk en wordt ook voor de risico's van jailbreaken gewaarschuwd

Jailbreak?
Oh boy....
14-10-2012, 14:24 door yobi
Tja een Smartphone:
Van alle gemakken voorzien zoals een microfoon, camera en gps.
Makkelijk met alles te verbinden GSM, UMTS, Bluetooth en Wifi.
Bevat veel gegevens ook het liefs veel vertrouwelijke gegevens.
Kan applicaties van derden (exploits) draaien.

Waarom zou ik er één willen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.