image

Google verbetert Android beveiliging met doorlopende app scanning

vrijdag 11 april 2014, 17:21 door Redactie, 3 reacties

Een nieuwe feature van Google scant voortaan ook reeds geïnstalleerde apps. Want hoewel Google apps controleert voordat ze in de Google Play winkel komen gebeurt het soms toch dat apps na installatie hun permissies, of andere zaken die ze niet zouden moeten wijzigen na installatie, alsnog wijzigen.

De "Bouncer" security scan is ook niet onfeilbaar. Er zijn genoeg third party apps die de scan op een of andere manier weten te ontduiken. Daar komt nog bij dat er ook nog genoeg Android gebruikers zijn die voordat de "Verify apps" of "Bouncer" beveiligingsfunctie geïntroduceerd werd apps op hun smartphone geïnstalleerd hebben.

Uitbreiding

Google maakt het proces van scannen, verifiëren en waarschuwen makkelijker door de introductie van een nieuwe uitbreiding van haar “Verify apps” service. De Android overlord zal nu doorlopend, en geheel automatisch, gaan controleren om er zeker van te zijn dat "alle apps zich veilig gedragen, zelfs na installatie”.

"In het afgelopen jaar, het jaar waarin Verify Apps werd gelanceerd, is de dienst meer dan 4 miljard keer gebruikt om apps te controleren op het moment van installatie. De nieuwe feature, die gebruik maakt van het krachtige Android scan systeem dat ontwikkeld is door de Android security en Safe Browsing teams, zal de bescherming nog verder uitbreiden", aldus Android security engineer Rich Cannings op zijn blog.

Cannings zegt verder dat minder dan 0,18 procent van de app-installaties in het afgelopen jaar doorgang vond nadat een gebruiker malware waarschuwing ontving van de Verify apps service.

De nieuwe feature is vandaag officieel gelanceerd als een gratis Google Play update voor mensen met Android 2.3 of hoger. De aankondiging komt kort na de ontdekking van de Shield Virus scam.

Reacties (3)
12-04-2014, 03:57 door Anoniem
Fijn. Kan het ook uit?
12-04-2014, 11:58 door Anoniem
Door Anoniem: Fijn. Kan het ook uit?
Zowel het lange als korte antwoord is gelukkig "nee, het kan niet uit"
14-04-2014, 20:25 door Anoniem
Gaat google dan op mijn telefoon lopen scannen ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.