image

Condoleezza Rice voegt zich bij Dropbox, discussie alom

vrijdag 11 april 2014, 15:02 door Redactie, 7 reacties

Afgelopen woensdag maakte de Cloudopslagdienst Dropbox bekend dat Condoleezza Rice, voormalig minister van buitenlandse zaken van de VS, toetreedt tot de raad van bestuur van het bedrijf. Het bedrijf noemde Rice “een leider die ons kan helpen onze wereldwijde aanwezigheid uit te breiden.”

Discussie

De toevoeging van Rice pakte enigszins anders uit dan gepland want sinds het aantreden van Rice ligt Dropbox onder vuur en is de discussie opgelaaid. Zo is er een campagne "Drop Dropbox” gestart waarin wordt opgeroepen geen gebruik meer te maken van de dienst.

Het grootste bezwaar dat op deze website wordt genoemd is dat Rice actief betrokken was bij de beslissing om de oorlog in Irak te starten. Ook speelde Rice volgens de website een centrale rol bij het legitimeren van martelingen onder de Bush regering. Gesteld wordt dat uit een verslag van de Senaat blijkt dat Rice mondeling toestemming gaf om verdachten te martelen en dat ze later loog over de mate waarin ze betrokken was bij deze beslissing.

Daarnaast wordt aangevoerd dat Rice niet slechts een voorstander van het uitgebreide binnenlandse spionageprogramma onder de Bush regering was maar dat ze ook toestemming gaf om zonder gerechtelijke bevel de leden van de VN-Veiligheidsraad af te luisteren.

“Waarom zouden we in godsnaam, gezien alles wat we nu weten over het geheime spionageprogramma van de VS en de rol van de Rice daarbinnen speelde, willen dat iemand als zij betrokken is bij Dropbox, een organisatie die we vertrouwen met onze belangrijkste zakelijke en persoonlijke gegevens?”

Als laatste geeft de website een overzicht van alternatieven voor Dropbox.

Twitter

Het discussie omtrent het aantreden van Rice is wijdverbreid. Veel websites laten een negatief geluid horen. Ook op twitter zijn veel negatieve reacties te vinden.

Image
Reacties (7)
11-04-2014, 15:23 door Anoniem
Wat was het product van een gratis dienst ook alweer?

Rice zit daar prima op haar plek, me dunkt.
11-04-2014, 15:29 door DanielG
Door Anoniem: Wat was het product van een gratis dienst ook alweer?

Rice zit daar prima op haar plek, me dunkt.

Condoleezza Rica
11-04-2014, 15:47 door Anoniem
Drop dropbox idd, genoeg alternatieven
11-04-2014, 15:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-04-2014, 16:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-04-2014, 16:52 door Anoniem
Gevaarlijke vrouw.
11-04-2014, 17:17 door Anoniem
- Waarvoor gebruik je eigenlijk dropbox?
Om bestanden uit te wisselen die te groot zijn voor versturen per mail?
Continue of af en toe?

Zet er dan geen bestanden in die privacy gevoelig zijn of versleutel de bestanden met een goed wachtwoord (sms of mail, of .. je het wachtwoord later aan de persoon in kwestie).
Ja voor wat extra broodnodige veiligheid moet je soms iets meer moeite doen, niet te lax daarin zijn, dat gaat je een keer opbreken.


- Waarom laat je toe dat bij opstart van je Pc/Mac gelijk automatisch de verbinding wordt opengegooid/gelegd met je externe cloudopslag?

Een permanente extra verbinding open lijkt me niet zo veilig en wat onnodig (?).
Ik zie het voortdurend op Mac's, niet 1, 2 maar soms wel 3 externe boxen open.
Waarom?
'Open' ze als je ze nodig hebt en 'sluit' ze daarna weer, dat is veiliger.

Hoe, op de Mac : "Systeemvoorkeuren" > Accounts > Login items > kijk wat er allemaal staat in het overzicht en haal de "Drop"- of 'whatever'box daar weg met het minnetje.
Verwijderen kan je ook doen met de diverse andere programma's die daar staan; wordt je Mac ook een stuk je sneller van (hoe leger hoe beter).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.