image

Iraanse websites 14.000 keer per dag aangevallen

zondag 14 oktober 2012, 11:52 door Redactie, 3 reacties

Iraanse websites worden gemiddeld 14.000 keer per dag aangevallen, aldus Reza Taqipour, de Iraanse minister van Communicatie en Informatietechnologie. De meeste van de aanvallen zouden via 'spyware-programma's' worden uitgevoerd, maar exacte details weet het Iranian Students' News Agency (ISNA) niet te geven, waardoor het onduidelijk is wat hier precies mee wordt bedoeld.

"de overheid alleen kan deze aanvallen niet aan. Het is nodig voor het volk om te helpen bij het opstellen van een morele en sociale veiligheid op internet", aldus Taghipour. Hij verwees ook naar Iraanse plan om een 'gesloten internet' te ontwikkelen. "Aangezien niet alle gevoelige informatie online geplaatst kan worden, werken we aan een nationaal netwerk dat binnen Iran zal functioneren."

Netwerk
Het plan is om het internet en lokale netwerken te scheiden, om ervoor te zorgen dat aanvallers niet zo eenvoudig toegang tot vertrouwelijke systemen krijgen. Volgens Iraanse experts zal het netwerk de online veiligheid van het land vergroten. In september liet Taghipour nog weten dat alle Iraanse provincies toegang tot zowel het internet als het beveiligde nationale netwerk krijgen.

Reacties (3)
14-10-2012, 12:56 door Anoniem
Mogelijk is de door de NSA goedgekeurde laptop om geclassificeerde en ongeclassificeerde informatie te benaderen of om met het internet verbinding te maken iets voor de Iraanse overheid?
14-10-2012, 14:10 door Security Scene Team
Door Redactie:
Netwerk
Het plan is om het internet en lokale netwerken te scheiden, om ervoor te zorgen dat aanvallers niet zo eenvoudig toegang tot vertrouwelijke systemen krijgen.

dat valt te bezien, tot op de dag van vandaag zijn er veel goede hackers die bedreven zijn geraakt in het kraken van vooral nieuwe dingen. en 9 van de 10 keer lukt het ze ook nog. dus ben benieuwd wat de toekomst hiermee met zich mee brengt.. lol
15-10-2012, 10:31 door Anoniem
Volgens mij is die claim alleen bedoeld om meer draagvlak te creëren voor het "nationaal internet" dat Iran in aanbouw heeft. Ik zie geen enkele onderbouwing, en de tekst is met opzet vaag gehouden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.