image

Verkeerd gesigneerde Windows updates groot probleem

maandag 15 oktober 2012, 10:18 door Redactie, 6 reacties

De Windows updates die Microsoft door een menselijke fout van een verkeerde digitale handtekening voorzag, kunnen grote gevolgen voor systemen hebben. Vorige week publiceerde de softwaregigant een advisory voor Security Bulletins MS12-053, MS12-054, MS12-055 en MS12-058. Door de fout in het signeren van de code, zal de digitale handtekening van de updates verlopen en voortijdig ongeldig worden.

De handtekening is echter essentieel, zo laat Microsoft tijdens een vragensessie over de Windows updates van oktober weten.

Virusscanner
Als de updates zijn verstreken kunnen er zich problemen doen bij het verwijderen of herstellen, kunnen virusscanners de bestanden als malware beschouwen, kunnen whitelisting applicaties de software als onbetrouwbaar bestempelen en worden ook problemen bij het installeren van updates en applicaties niet uitgesloten.

De handtekening van de updates zou binnenkort al verlopen. Gebruikers en systeembeheerders die updates handmatig installeren krijgen dan ook het advies deze opnieuw aangeboden beveiligingsupdates wederom te installeren. Standaard zal Windows de opnieuw aangeboden updates zelf downloaden en installeren.

Reacties (6)
15-10-2012, 11:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 14:42 door Anoniem
Nou dat die updates problemen kunnen veroorzaken heb ik meegemaakt. Op me bedrijf maken we nog gebruik van Exact voor dos (ja ik weet het). Vanaf donderdag kregen ze foutmeldingen met het uitprinten van bepaalde gegevens. Ik File handles verhoogt maar niets helpt. Van de dame in kwestie begreep ik dat de pc ook traag was. Dus dacht enige optie om de pc opnieuw te installeren. Dat gedaan werden de problemen alleen maar erger want niemand kon meer uitprinten die met exact werkt. Dus back-ups teruggeplaatst maar dit helpte dus ook niet. Totdat ik ging kijken welke update's er geïnstalleerd waren en deze verwijderd had, en je raad het al. Ze konden weer printen.

Maar de desbetreffende update nu maar verborgen geplaatst zodat deze niet stiekem weer naar binnen glipt.
15-10-2012, 15:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2012, 15:45 door Anoniem
Ik had hier last vanmorgen.
Word er een beetje moe van.

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/smallbusinessserver/thread/abf2f51c-bc5b-4c8a-9cfb-4ce0605566fe?prof=required

Gebeurt een beetje vaak de laatste tijd.

Zeker op SBS 2011
15-10-2012, 17:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-10-2012, 06:51 door Above
Door Anoniem: Nou dat die updates problemen kunnen veroorzaken heb ik meegemaakt. Op me bedrijf maken we nog gebruik van Exact voor dos (ja ik weet het). Vanaf donderdag kregen ze foutmeldingen met het uitprinten van bepaalde gegevens. Ik File handles verhoogt maar niets helpt. Van de dame in kwestie begreep ik dat de pc ook traag was. Dus dacht enige optie om de pc opnieuw te installeren. Dat gedaan werden de problemen alleen maar erger want niemand kon meer uitprinten die met exact werkt. Dus back-ups teruggeplaatst maar dit helpte dus ook niet. Totdat ik ging kijken welke update's er geïnstalleerd waren en deze verwijderd had, en je raad het al. Ze konden weer printen.

Maar de desbetreffende update nu maar verborgen geplaatst zodat deze niet stiekem weer naar binnen glipt.

Updates zijn een ramp. Hier werken we ook met Exact. Wel de nieuwste maar vorige week met Windows update startte heel Exact niet meer op en waren de shares niet meer bereikbaar. Updates verwijderd en alles deed het weer. Bij een andere gebruiker bleef de computer in het start scherm hangen na updates. Allemaal Windows 7 gaat het om.

Wat gooien die updates roet in het eten zeg. Op de servers uitgezet want uitval zit je niet op te wachten. Vooral niet met een SBS 2011 server.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.