image

Firefox OS helpt bij bestrijding mazelen

maandag 14 april 2014, 11:59 door Redactie, 0 reacties

Er is een nieuwe app voor Firefox OS verschenen waarmee gezondheidswerkers via hun smartphone uitbraken van de mazelen in kaart kunnen brengen. De Medic Mobile app is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Mozilla, de ontwikkelaar van Firefox OS, en Medic Mobile.

Deze laatste organisatie wil minder bedeelde en afgelegen gemeenschappen via mobiele technologie helpen. Naast het in kaart brengen van uitbraken van allerlei ziekten, worden ook gezondheidsbezoeken gepland, medicijnvoorraden gemonitord en dorpen met ziekenhuizen in contact gebracht. Medic Mobile zou inmiddels in 20 landen actief zijn, onder andere in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Dit zijn ook de markten waar Mozilla zich met Firefox OS op richt. Het mobiele besturingssysteem is vooral bedoeld voor goedkope smartphones die in opkomende economieën worden aangeboden. "We zijn trots om met Medic Mobile samen te werken, en onze non-profit missies af te stemmen om technologie te gebruiken om het leven van mensen te veranderen", laat Mozilla weten. De app zal in de toekomst met meer gezondheidsgerelateerde features worden uitgebreid.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.