image

'Google overweegt om sites met encryptie voor te trekken'

maandag 14 april 2014, 16:53 door Redactie, 3 reacties

Google overweegt om websites die SSL gebruiken om het verkeer van en naar bezoekers te versleutelen voor te trekken in de zoekresultaten. Daar zou een ingenieur van Google tijdens een recente conferentie op hebben gewezen, zo meldt de Wall Street Journal vandaag.

Het gebruik van SSL moet voorkomen dat derden het internetverkeer van internetgebruikers kunnen afluisteren. Google gebruikt verschillende manieren om de positie van een website in de zoekresultaten te bepalen. Zo wordt er gekeken of een site geen malware bevat en hoe snel die laadt. Als Google ervoor kiest om websites die standaard SSL gebruiken voor te trekken, zou dat websites die het nog niet gebruiken er toe kunnen bewegen om de beveiligingsmaatregel ook te implementeren.

Volgens een bron die met het plan bekend is zouden interne gesprekken van Google over het voortrekken van websites die SSL gebruiken zich nog in een zeer pril stadium bevinden. De zoekgigant zelf liet weten dat het nog geen nieuws te melden heeft. Google gebruikt zelf voor de eigen diensten ook SSL en heeft in het verleden andere partijen opgeroepen dit voorbeeld te volgen.

Reacties (3)
14-04-2014, 17:55 door vimes
Zodat google dan via de patriot act toch aan de nsa kan doorgeven welke sites je hebt bezocht.
Google is pas weer veilig als zij hun hele business naar een neutraal land verhuisd hebben.
14-04-2014, 18:09 door Eric-Jan H te D
Hoop dat ze dan ook de SSL versie controleren ten aanzien van het Heartbleed probleem.
14-04-2014, 20:27 door 12345dan
Door Eric-Jan H te A: Hoop dat ze dan ook de SSL versie controleren ten aanzien van het Heartbleed probleem.
Ja, anders heeft het natuurlijk geen zin :P . Maar je kunt het zelf testen (misschien Google ook) op https://filippo.io/Heartbleed/ .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.