image

Europol waarschuwt voor gijzelvirus

maandag 15 oktober 2012, 16:29 door Redactie, 1 reacties

De multinationale onderzoeksorganisatie Europol waarschuwt internetgebruikers voor een variant van de 'politie ransomware' die in verschillende vormen actief is en nu het logo van Europol gebruikt. De ransomware vergrendelt de computer en stelt dat het slachtoffer illegale software heeft gedownload en/of geïnstalleerd.

Om weer toegang te krijgen moet het slachtoffer 100 euro via Ukash of een Paysafecard betalen. De ransomware toont het IP-adres en de hostnaam van de computer om slachtoffers te intimideren.

Aangifte
De versie die het Europol-logo gebruikt is een nieuwe variant, zo laat de opsporingsdienst weten. Slachtoffers krijgen het advies om het geld niet te betalen. "Europol, noch andere Europese opsporingsdiensten, zullen niet op deze manier boetes innen", aldus de organisatie in een waarschuwing.

In het geval van een infectie moeten slachtoffers aangifte doen en die van een screenshot of foto van het computerscherm voorzien. Ook moet zoveel mogelijk informatie over de betaalmethode worden verzameld en aan de lokale politie gegeven.

Reacties (1)
15-10-2012, 17:45 door Anoniem
https://www.botnets.fr/index.php/Fichier:Ipeur_NL_(10-2012).png <-- this one would have been better for your reader no ? ;)

Kafeine
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.