image

India traint half miljoen cybersecurity-experts

dinsdag 16 oktober 2012, 11:28 door Redactie, 10 reacties

Om het groeiend aantal cyberaanvallen tegen te gaan gaat India de komende vijf jaar 500.000 cybersecurity-experts opleiden. Volgens de Indiase veiligheidsdiensten is cyberoorlog de grootste dreiging voor de nationale veiligheid. Systemen zouden regelmatig het doelwit van buitenlandse aanvallers en binnenlandse saboteurs zijn. Tijdens een bijeenkomst gisteren tussen verschillende veiligheidsfunctionarissen werd het plan besproken.

"Ondanks de reputatie als een 'IT-krachtpatser', heeft India een tekort aan 500.000 experts", aldus Kamlesh Bajaj, hoofd van de Indiase dataveiligheidsraad. "We hebben besloten om de komende vijf jaar net zoveel experts op te leiden." Volgens Bajaj moet de overheid zowel systemen in kritieke overheidsinfrastructuur, als belangrijke onderdelen van de private sector, zoals banken en telecom, beschermen.

Het aangekondigde plan bestaat uit verschillende cybersecurity-opleidingen en het certificeren van deelnemers. Ook komt er een Cyber Security instituut voor beveiligingstesten en audits en wordt de politie voor cybercrime-onderzoeken getraind.

Reacties (10)
16-10-2012, 11:34 door WhizzMan
Het is een indrukwekkend getal, een half miljoen. Ik ben benieuwd of ze net zo goed presteren als de meerderheid van de andere Indische ICTers, of dat ze kwalitatief toch beter gaan zijn en een serieuze concurrentie gaan worden voor de top van "onze eigen" mensen.
16-10-2012, 11:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-10-2012, 13:40 door Anoniem
is dit iets voor minister opstelten.?
16-10-2012, 14:10 door Anoniem
"En de overheid doet er niets aan..echt helemaal niets."

Wat moet de overheid hieraan doen ? Je kan moeilijk de lonen hier zodanig laag maken dat het niet langer aantrekkelijk is om te offshoren. Daarnaast kan je bedrijven ook niet verbieden om werk naar het buitenland te verplaatsen, of buiten Nederland actief te zijn ?

"Het is een indrukwekkend getal, een half miljoen. Ik ben benieuwd of ze net zo goed presteren als de meerderheid van de andere Indische ICTers, of dat ze kwalitatief toch beter gaan zijn en een serieuze concurrentie gaan worden voor de top van "onze eigen" mensen."

Lol, je moest eens weten hoeveel hooggeschoolde ICT functies de afgelopen jaren verplaatst zijn richting India en andere landen. Wat dat betreft vormen ze al lang serieuze concurrentie, en lang niet iedere ICT-er in India is een helpdesker zonder skills, die enkel op alles 'ja' zegt en verder weinig kan. Ik werk dagelijks met zeer ervaren ICT-ers in die regio.
16-10-2012, 15:30 door Anoniem
Ik werk ook dagelijks met medewerkers van Mindtree in India, en ik heb er een wat minder hoge pet van op.
Het zijn zeker geen domme jongens, maar het verloop is dermate hoog dat je elke maand hetzelfde verhaal opnieuw kunt vertellen. Verder is het zo dat wanneer je alles tot in detail in werkinstructies beschrijft ze er wel uit komen, maar als het op eigen iniatief en kennis moet, dan lukt het niet.
Daar kunnen ze bij RBS over meepraten; een jonge indiase SQL-beheerder die per ongeluk een database heeft gewist leidde daar tot een miljoenenstrop; klanten konden zo'n 2 weken lang niet bij hun betaalrekening.....

En misschien zou de overheid bij het berekenen van de vennootschapsbelasting voor bedrijven rekening moeten houden met een factor winst afgezet tegen werkgelegenheid.... Zodat bedrijven die binnen ons land relatief veel winst maken, maar niet voor werkgelegenheid zorgen, relatief meer belasting moeten betalen dan andere bedrijven. Dan wordt het offshoren van werk vanzelf minder aantrekkelijk. Immers, als alle bedrijven werk wegbrengen naar India en hier werknemers ontslaan, dan benadelen ze niet alleen onze maatschappij, maar snijden ze zichzelf uiteindelijk ook in de vingers.... Want die werknemers zijn uiteindelijk ook betalende consumenten. Kijk maar naar Amerika, daar is dit al veel langer aan de gang.
17-10-2012, 11:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-10-2012, 11:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-10-2012, 00:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-10-2012, 15:01 door Anoniem
http://wrd.mydigitalfc.com/news/mindtree-shuts-down-china-subsidiary-over-low-business-358

hoppa 4e dochteronderneming die Mindtree sluit...


Al het werk gaat weer terugkomen?
18-10-2012, 17:32 door spatieman
500K potentiele microsoft medewerkers die beweren, u hebt pc met virus...
scary gedachte, imho.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.