image

ING introduceert morgen contactloos betalen

maandag 14 april 2014, 17:08 door Redactie, 32 reacties

Vanaf morgen kunnen klanten van ING op allerlei locaties contactloos met hun betaalpas betalen, zo heeft de bank laten weten. Het gaat om bedragen tot en met 25 euro die kunnen worden afgerekend door de betaalpas kort en dicht tegen de betaalautomaat aan te houden.

Er is een maximaal bedrag van 50 euro dat achtereenvolgens contactloos kan worden betaald. Bij het bereiken van dit totaalbedrag zal de betaalautomaat automatisch om de pincode vragen. In Nederland zijn ruim 30.000 betaalautomaten geschikt voor contactloos betalen. Meer dan de helft van de ING-klanten heeft inmiddels een pas die voor mobiel betalen geschikt is.

"Een contactloze betaling is gemiddeld 7 seconden sneller dan een betaling met contant geld of met pincode. Dat is een tijdwinst van 40 procent. Voor ondernemers en voor consumenten is dat prettig, omdat het bijdraagt aan kortere rijen bij de kassa", aldus de bank.

Die probeert hiermee vooral contante betalingen in de horeca, detailhandel en benzinestations aan te pakken. 63% van de betalingen hier wordt met contant geld gedaan. Wie geen gebruik wil maken van contactloos betalen kan deze functie uitzetten via Mijn ING of door de bank te bellen.

Reacties (32)
14-04-2014, 17:21 door Anoniem
Let op mijn woorden dit komt binnenkort weer in het nieuws omdat het zo lek blijkt te zijn als een mandje
14-04-2014, 17:42 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 14-04-2014, 17:46
[Verwijderd]
14-04-2014, 17:43 door jaapd - Bijgewerkt: 14-04-2014, 17:46
Vooral benzinestations, en dat voor 25 euro. Zou de benzineprijs aan het dalen zijn?
14-04-2014, 17:50 door Anoniem
Bij de abn moet je zelf eigen stappen zetten om het niet te willen.

https://www.abnamro.nl/nl/prive/betalen/betaalpas/uw-nieuwe-betaalpas.html
14-04-2014, 17:51 door Anoniem
Hopelijk is het een stap richting het doel om de hele ING contactloos te maken en daarna op te splitsen. Wat een flauwekul. Het hele principe "contactloos betalen" lost weer eens een probleem op dat er niet is... en dat zijn we inmiddels wel gewend van deze sector.
14-04-2014, 17:55 door Anoniem
ING Bank gebeld,medewerkster klantenservice zegt dat men tot 25 euro per keer kan betalen,met een maximum van 50 euro,daarna wordt contactloos betalen automatisch geblokkeerd en moet men moet eerst weer een keer met de pincode betalen,dan wordt vervolgens de contacloos betalen optie weer automatisch ge-de-blokkeerd. Evt.fraude/schade wordt vergoedt.
14-04-2014, 17:59 door vimes
Door Anoniem: Let op mijn woorden dit komt binnenkort weer in het nieuws omdat het zo lek blijkt te zijn als een mandje
En zie dan je geld maar eens terug te krijgen!
14-04-2014, 18:00 door Anoniem
Door jaapd: Vooral benzinestations, en dat voor 25 euro. Zou de benzineprijs aan het dalen zijn?
Haha dat is een goeie JaapD! Inderdaad je kunt er in de tankstation-shop een rolletje drop mee afrekenen,maar de benzine moet je dan toch nog per pinbetaling doen,tenzij je voor max.25 euro tankt,maar ja daar kom je niet echt erg ver mee.
14-04-2014, 18:06 door Anoniem
Kom je bij de kassa en de juffrouw of het betaalsysteem zegt: u heeft al 2 keer contactloos betaald,u moet nu uw pincode invoeren...dan mag ik toch hopen dat dat wel gewoon kan in de pinpasgleuf in het betaalapparaat kan en niet dat de pincode op afstand gelezen wordt door een of andere scanner in het betaalapparaat,want dat kan idd kwaadwillenden ook nog eens de onderschepping van je pincode opleveren en dan ben je verder van huis dan 50 euro van je rekening
14-04-2014, 18:06 door Anoniem
Voor iemand die een dag non stop is een winkelcentrum rondhangt met de juiste apparatuur is 25 euro per gedupeerde lekker binnenkomen
14-04-2014, 18:17 door Anoniem
De fout/kwetsbaarheid zit in het feit dat alles met 1 en hetzelfde pasje moet.Makkelijk (ook voor de criminelen) en onveilig voor ons,de pas/rekeninghouders.Ik vondt het systeem van de chipknip echt een stuk beter,een aparte pas voor kleine en snelle betalingen,geen pincode vereist,maar ja de winkeliers en horeca weigerden in overgrote meerderheid eraan mee te werken,want ja ze moesten nog een apparaat aanschaffen voor de chipknip en ach de mensen hebben toch al hun pinpas!? Het is de middenstand die de chipknip om zeep heeft geholpen!
14-04-2014, 20:34 door Anoniem
"Een contactloze betaling is gemiddeld 7 seconden sneller dan een betaling met contant geld of met pincode. Dat is een tijdwinst van 40 procent. Voor ondernemers en voor consumenten is dat prettig, omdat het bijdraagt aan kortere rijen bij de kassa"
Een rij voor de kassa van een supermarkt: 3 tot 5 personen = 21 tot 35 sec.
Inderdaad behoorlijke tijdwinst als je totaal 5 min hebt moeten wachten.
14-04-2014, 20:46 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 14-04-2014, 20:47
[Verwijderd]
15-04-2014, 08:06 door Anoniem
"Het gaat om bedragen tot en met 25 euro die kunnen worden afgerekend door de betaalpas kort en dicht tegen de betaalautomaat aan te houden."

Dit komt akelig dichtbij de oude les uit de Bijbel (Openbaring 13)

"En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft..."

Als je een merkteken op je rechterhand hebt dan kun je namelijk contactloos betalen. Zonder zo'n teken zal je niet kunnen betalen. Probeer tegenwoordig maar eens geld te krijgen zonder je persoonlijke identificatie pas te gebruiken. Contactloos betalen is dus een volgende stap in de foute richting.
15-04-2014, 08:46 door Preddie
Een stolen of gevonden ING pas levert in je 66% kans op 25 euro en 33% kans op 50 euro ..... Naar een roque pinautomaat is het dus ook lucratief om passen zonder pincode te gebruiken.

Ik zie de eerste babbeltrucs als verschijnen waarbij men ter controle de bankpas moet tonen, en zonder dat je het weet wordt er 25 euro van je pas gehaald......

7 seconden sneller moet het zijn ..... volgens mij zit de meeste tijdwinst te halen bij de cassiéres als die drie producten iets sneller achter elkaar scannen of aanslaan heb je veel sneller die 7 seconden behaald ;)

Een sja.... 7 seconden heh .... was het "oude" pinnen niet veel en veel sneller doordat je tijdens het aanslaan al kon pinnen en feitelijk alleen nog maar akkoord hoefde te geven voor het bedrag? Men heeft dus oplossing voor een probleem dat ze kort geleden zelf gecreëerd hebben als die 7 seconden echt een probleem is ;)
15-04-2014, 09:14 door Anoniem
Deze functionaliteit maar direct uitgezet. Banken en veilig betalen zijn nog steeds twee verschillende begrippen. Tot de tijd dat de banken inzien dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van het betalingsverkeer doe ik niet mee aan contactloos betalen of andere onzin.
15-04-2014, 09:20 door Anoniem
Door Anoniem: Voor iemand die een dag non stop is een winkelcentrum rondhangt met de juiste apparatuur is 25 euro per gedupeerde lekker binnenkomen
Dit gaat zeker gebeuren.. Opmerkelijk!
15-04-2014, 09:26 door Briolet - Bijgewerkt: 15-04-2014, 09:28
Door Anoniem: Let op mijn woorden dit komt binnenkort weer in het nieuws omdat het zo lek blijkt te zijn als een mandje
Het is software en daarin sluipen altijd wel weer eens fouten, hoe goed je ook test. En de bug hoeft niet eens in je eigen deel van de code te zitten. Dat security bugs altijd op de loer liggen bewijst de heartbleed bug wel.

Gewoon altijd € 25,- contant geld bij je hebben. Dat is dan je maximale schade als er iets mis gaat. Bij contactloos betalen kan een bug veel meer schade aanrichten. Vooral als een bug toelaat om de limiet te omzeilen.

Overigens kan ik me ook niet heugen wanneer ik voor het laatst minder dan € 25.- bij een tankstation achtergelaten heb. Dat kan alleen maar in de gulden tijd geweest zijn wanneer ik mijn bromfiets vol gooide.
15-04-2014, 10:34 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Let op mijn woorden dit komt binnenkort weer in het nieuws omdat het zo lek blijkt te zijn als een mandje
Het is software en daarin sluipen altijd wel weer eens fouten, hoe goed je ook test. En de bug hoeft niet eens in je eigen deel van de code te zitten. Dat security bugs altijd op de loer liggen bewijst de heartbleed bug wel.

In dit geval is er helemaal geen software bug nodig, het is gewoon de gedefinieerde functionaliteit dat willekeurige mensen
25 euro van je kunnen jatten.
Als jij een "winkel" begint en een mobiel pin apparaat aanvraagt dan kun je daarmee de tram instappen of op straat gaan
staan en piep-piep-piep 25 euro van iedere voorbijganger afboeken (ok piepje even afplakken)
Dat is geen bug, dat is gewoon hoe het hoort te werken.

De enige beschermingen daartegen zijn:
- je moet uitkijken dat de bank dee actie niet naar jou terug kan traceren. dat gaat criminelen ongetwijfeld wel lukken.
(bedenk dat de bank geen pinapparaten levert, maar dat dit weer door een ander bedrijf gebeurt)
- als dit gebeurt dan belooft de bank het geld terug te storten. maar dat betekent dat het bedrag niet door de
slachtoffers betaald wordt maar door alle klanten van de bank samen (dus ook door mij). pikken we dat wel?
in feite besluit de bank een risico aan te gaan, en dat risico af te wentelen op de bestaande klanten ipv zichzelf.
15-04-2014, 11:57 door moschinooo
Door Anoniem: Let op mijn woorden dit komt binnenkort weer in het nieuws omdat het zo lek blijkt te zijn als een mandje

Zo denk ik er ook over. Al mijn passen staan gelukkig uit! Echt een kansloze toevoeging aan de ING.
15-04-2014, 13:22 door Anoniem
Door Anoniem:
Door jaapd: Vooral benzinestations, en dat voor 25 euro. Zou de benzineprijs aan het dalen zijn?
Haha dat is een goeie JaapD! Inderdaad je kunt er in de tankstation-shop een rolletje drop mee afrekenen,maar de benzine moet je dan toch nog per pinbetaling doen,tenzij je voor max.25 euro tankt,maar ja daar kom je niet echt erg ver mee.

Wel als je op gas rijdt.
15-04-2014, 14:00 door Argot
Als je ooit in het buitenland bent geweest, zal het je vast opgevallen zijn dat wij, westerlingen, alles zo snel mogelijk willen doen, zo ook het afrekenen in een winkel.
Contactloos betalen om ietsje sneller klaar te kunnen zijn, vind ik persoonlijk een kul-argument. Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit heb geërgerd aan lange wachttijden in een winkel. Sterker nog: ik heb nog nooit meegemaakt dat er "lange rijen" bij een tankstation staan of in de horeca.

Lachen geblazen, als straks blijkt dat bijna iedereen deze functie heeft uitgeschakeld en dat ING moet toegeven dat het een flop is...
15-04-2014, 14:45 door Briolet
Door Argot: Als je ooit in het buitenland bent geweest, zal het je vast opgevallen zijn dat wij, westerlingen, alles zo snel mogelijk willen doen, zo ook het afrekenen in een winkel.

Hoezo westerlingen? Het begint al in België. In elk geval in Wallonië is het heel gebruikelijk in de supermarkt, dat mensen eerst al hun boodschappen in hun tas stoppen, voordat ze met betalen beginnen. Dan zit de caissière geduldig te wachten totdat de klant weer tijd heeft om te betalen. Als efficiënte Nederlander zit ik me altijd flink te ergeren aan dit onnodig tijdverlies.

Sterker nog: ik heb nog nooit meegemaakt dat er "lange rijen" bij een tankstation staan of in de horeca.

Dan heb je nog nooit in het vakantie seizoen in Luxemburg proberen te tanken. In de horeca is de rij wat minder zichtbaar omdat je doorgaans blijft zitten totdat de ober tijd heeft om af te rekenen. Bij drukte kan het ook nog wel eens gebeuren dat hij heel veel klanten af moet handelen voordat hij bij jouw tafel aankomt. En ik zie het al voor me met die ING module. De ober zet het kastje op tafel, drukt op afrekenen en bij diegene die het dichtst bij het kastje zit, worden vervolgens de maaltijden afgerekend.
15-04-2014, 18:12 door Anoniem
Door Argot:
Lachen geblazen, als straks blijkt dat bijna iedereen deze functie heeft uitgeschakeld en dat ING moet toegeven dat het een flop is...

Zo is het de chipper ook vergaan. En met de chipknip ging het later hetzelfde.
15-04-2014, 22:19 door Anoniem
Door Anoniem:
"Een contactloze betaling is gemiddeld 7 seconden sneller dan een betaling met contant geld of met pincode. Dat is een tijdwinst van 40 procent. Voor ondernemers en voor consumenten is dat prettig, omdat het bijdraagt aan kortere rijen bij de kassa"
Een rij voor de kassa van een supermarkt: 3 tot 5 personen = 21 tot 35 sec.
Inderdaad behoorlijke tijdwinst als je totaal 5 min hebt moeten wachten.

Ik las gister in de krant dat het zo'n 5 seconden winst zou zijn gemiddeld.. Wauw.. gemiddeld 3 wachtende voor je.. betaald altijd wel iemand toch contact.. meer dan 50 euro.. dus 5 seconden winst \o/ .. Ik ga alvast bedenken wat ik met die 5seconden kan gaan doen ;),
15-04-2014, 22:23 door Anoniem
Door vimes:
Door Anoniem: Let op mijn woorden dit komt binnenkort weer in het nieuws omdat het zo lek blijkt te zijn als een mandje
En zie dan je geld maar eens terug te krijgen!

je schijnt als je niet nalatig ben geweest (pas blokkeren als deze is verdwenen / gejat) sneller je geld terug te krijgen. En ook het gehele bedrag.. Maar goed.. de kans dat iemand snel ff iets koopt na het jatten van je pasjes is natuurlijk groot :(
16-04-2014, 09:24 door peanuty
Inderdaad lijkt mij dit zo lek als een mandje.
Appje op je mobieltje. langs iemand lopen en 25 euro pikken? misschien kan dat.
Misschien kan je tijdens het vlakbij houden.. de ander zijn pas wel 30x 25 euro laten afschrijven.

Niet te vergeten dat het straatroof weer aardig in de hand zal werken.
Jochies willen even snel een "shot". Hoe duur is dat? Normaal pakken ze bijna geen passen omdat ze de pin niet weten.
Maar nu maakt dat niet meer uit. Hup, ik heb 25 euro nodig ..en daar loopt iemand.

Conclusie, inderdaad een makkelijk systeem, maar niet uitgedacht.
Ik zet het uit. Maare..bij straatroof weten ze niet dat ie uit staat.
16-04-2014, 09:33 door Anoniem
De techniek is iirc via Mastercard, die het ook in Polen al een jaar of wat heeft draaien "zonder problemen", zeggen zij van WC-eend.
Uitzetten van acceptatie van die betalingen is natuurlijk iets anders dan uitzetten van die chip.. en met een hamertje of een seconden magnetron dit uitzetten verpest ook je PIN-betalingen. Pinpas dus ook maar in een RFID shield stoppen?
-Dwz
16-04-2014, 10:20 door Anoniem
"Een contactloze betaling is gemiddeld 7 seconden sneller dan een betaling met contant geld of met pincode. Dat is een tijdwinst van 40 procent. Voor ondernemers en voor consumenten is dat prettig, omdat het bijdraagt aan kortere rijen bij de kassa", aldus de bank.
Waar dergelijke berekeningen volledig aan voorbij gaan is dat je daarmee het werktempo van het kassapersoneel verhoogt, die zullen het wegvallen van de 40% aan kleine pauzes behoorlijk voelen zitten. Ik zou raar staan te kijken als het werktempo door sneller optredende vermoeidheid niet stevig daalt, wat de verwachte tijdwinst aanzienlijk vekleint en mogelijk geheel teniet doet.

Dit is trouwens een voorbeeld van een effect van automatisering dat voor zover ik weet zelden wordt onderkend. Het beeld is vaak dat efficiëntieverhogende maatregelen maken dat je hetzelfde werk met meer gemak doet, maar vaak elimineren die maatregelen juist de kleine rustpunten die maken dat je het werk langer volhoudt, en is het effect dat mensen domweg veel meer inspanning per uur leveren. Terugkijkend op een kwart eeuw software ontwikkelen heb ik daar hetzelfde effect gezien, al uit het zich daar in andere details. Dat tegenwoordig zo ontzettend veel mensen last van burnoutklachten hebben zou daar wel eens voor een flink deel aan kunnen liggen.
22-04-2014, 13:06 door SimonS
Door Anoniem: Hopelijk is het een stap richting het doel om de hele ING contactloos te maken en daarna op te splitsen. Wat een flauwekul. Het hele principe "contactloos betalen" lost weer eens een probleem op dat er niet is... en dat zijn we inmiddels wel gewend van deze sector.
Quote: Als je een hamer hebt zie je elk probleem als spijker.

OT: Bij de ING kun je de functie ten minste nog uitschakelen via internet bankieren. Bij de ABN moet je aan een nieuwe pas!
29-10-2014, 14:18 door Anoniem
Lekkere conservatieve angsthazen hier allemaal! Het verschil met een PINBETALING is GEMIDDELD 7 seconden. En hoeveel mensen staan er in die rij die een minuut bezig zijn om met kwartjes, dubbeltjes en stuivers een bedrag van 7,54 bij elkaar aan het zoeken zijn? Of half blind met reumavingers hun pincode twee keer verkeerd intoetsen?
Misschien moeten we maar weer terug naar de kraaltjes en spiegeltjes, hè? Lekker veilig!
02-12-2014, 13:29 door Hendrikhaan
Door Anoniem: Let op mijn woorden dit komt binnenkort weer in het nieuws omdat het zo lek blijkt te zijn als een mandje
heb het zekere voor het onzekere genomen en 5 aluminium sleeves besteld voor € 4,95 op www.rfidcardprotection.com
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.