image

Lot Britse NASA-hacker vandaag bepaald

dinsdag 16 oktober 2012, 13:15 door Redactie, 3 reacties

Vandaag hoort de Brit Gary McKinnon of hij na tien jaar aan rechtszaken aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. McKinnon wist begin deze eeuw zo'n honderd systemen van het Amerikaanse leger, MIT en NASA te hacken, vaak via 'lege wachtwoorden'. De Amerikaanse autoriteiten beweren dat de Brit door zijn acties voor meer dan 700.000 dollar schade veroorzaakte, iets wat McKinnon altijd heeft ontkend.

Tijdens het gevecht over zijn mogelijke uitlevering werd vastgesteld dat McKinnon aan het syndroom van Asperger lijdt. Zijn advocaten hebben meerdere keren geprobeerd om hem in Groot-Brittannië te laten berechten, maar de zaak loopt nog steeds. Daarbij werd onder andere gesteld dat McKinnon zelfmoord zou plegen als de rechter hem uitlevert.

Uitspraak
Zowel de Britse premier als vicepremier zouden hun steun voor McKinnon hebben uitgesproken. Mocht de uitspraak vandaag niet in het voordeel van McKinnon zijn, dan staat er al een hoger beroep voor 28 en 29 november bij het hooggerechtshof gepland, hoewel verschillende Britse media stellen dat de definitieve uitspraak vandaag plaatsvindt.

Reacties (3)
16-10-2012, 13:41 door Security Scene Team
Sneu, terwijl er veel meer personen gepakt zijn voor vergelijkbare feiten.. en toch weten ze nog steeds niet wat ze met hem moeten, ik denk dat hij iets meer dan alleen die 700.000 dollar heeft kapot gemaakt of heeft weg genomen.. geheimen? heeftie het bestaan van aliens ontdekt? wie weet....
16-10-2012, 14:11 door Anoniem
"heeftie het bestaan van aliens ontdekt? wie weet...."

Ja vast, droom lekker verder.
16-10-2012, 15:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.