image

Malware passeert 85 miljoen exemplaren

woensdag 17 oktober 2012, 12:45 door Redactie, 5 reacties

De hoeveelheid gedetecteerde malware-exemplaren is de 85 miljoen gepasseerd, zo bericht het Duitse testorgaan AV-Test.org. "Dagelijks registreren we meer dan 75.000 nieuwe exemplaren", zegt Andreas Marx van AV-Test tegenover Security.nl. In 1984 werden er nog 12 virussen gedetecteerd. Zes jaar later, in 1990, was dit naar 9.000 opgelopen. De grens van 1 miljoen malware-exemplaren werd in 2002 gepasseerd.

Vanaf 2006 groeit het aantal exemplaren explosief, waarbij het aantal nieuwe exemplaren elk jaar groter wordt. In 2011 werden er 18 miljoen malware-exemplaren gedetecteerd, waardoor er sinds 1984 meer dan 65 miljoen exemplaren zijn waargenomen. Dit jaar staat de teller al op 20 miljoen nieuwe exemplaren, wat betekent dat de grens van 85 miljoen is gepasseerd.

Reacties (5)
17-10-2012, 13:20 door Fabian76
Wat een domme mensen die dit maken. Stel dat straks het internet verzadigd is met malware. Wat dan? De stekker eruit? Hebben ze dan hun zin?
Ik zeg standaard alles dicht en gaan white listen. Mensen die een Internet abonnement een vast IP nummer geven en registreren op naam. Default alle mail servers dicht zetten en alleen uitgegeven mail adressen toe staan mail te versturen. En meer INTERnationaal afspreken. Wil een land niet aan de regels voldoen? *snip* *snip* weg verbinding met het internet. Niet meer van die vage republiekjes waar iedereen los kan met DNS naampjes en servers.
Het klinkt wellicht dictatoriaal maar als je dit wilt stoppen, zul je wel moeten.
17-10-2012, 14:43 door Anoniem
En hier is de statistiek met de hoeveelheid nieuwe malware: http://www.av-test.org/typo3temp/avtestreports/print_malware-all-years_en.png
17-10-2012, 14:53 door Anoniem
"In 1984 nog twaalf exemplaren waargenomen." is een wat overbodige en rare toevoeging naar mijn mening. Het is alsof je zegt "Doden door stroomstootwapens passeert 50.000 mensen / In de negentiende eeuw nog maar 3." Het zegt niet zoveel relevants over de historische ontwikkeling van het aantal doden door toedoen van een stroomstootwapen.

@Fabian76
Bah wat een autoritaire oplossing zeg. De beste oplossing is de "gewone" gebruiker zich bewust te laten worden van de dreigingen op het internet en zoals "wij" dat hebben, ook een gevoel voor wat veilig en onveilig is bij ze te kweken.

Ik denk dat wanneer jij zelf wat analogieën van jouw oplosing bedenkt, je spoedig zal concluderen dat het misschien toch niet de juiste aanpak is. Neem bijvoorbeeld alcohol. Op dit moment zijn er een significant aantal mensen die daar niet goed mee om weten te gaan. Jouw oplossing zou zijn elke consument van alcohol te registereren, zijn alcoholconsumptie te monitoren en waar nodig deze persoon het recht zich alcohol aan te schaffen te ontzeggen.

Zij die wel verantwoordelijk alcohol kunnen consumeren moeten zich dus schikken naar de maatregelen die gemaakt zijn voor een kleine groep alcoholmisbruikers.

Een betere oplossing zou zijn de alcoholgebruiker op nuchtere wijze te wijzen op de risico's en gevaren van alcohol en een maatschappelijk klimaat te scheppen waarin overmatige alcoholconsumptie als iets negatiefs i.p.v. iets positiefs gezien wordt.
18-10-2012, 00:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-10-2012, 11:07 door Shadowzz
Door Anoniem:
@Fabian76
Bah wat een autoritaire oplossing zeg. De beste oplossing is de "gewone" gebruiker zich bewust te laten worden van de dreigingen op het internet en zoals "wij" dat hebben, ook een gevoel voor wat veilig en onveilig is bij ze te kweken.
Grappig, want de meeste mensen die denken of doen alsof ze iets afweten van IT, de mensen die ook hier komen, naar tweakers gaan, endgadget etc. Vaak degene zijn die UAC b.v. uitschakelen....
En dat zegt al genoeg meestal over die personen met hun 'false sense of security'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.