image

Criminelen stelen gegevens 3 miljoen creditcards bij winkel VS

vrijdag 18 april 2014, 11:28 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse winkelketen heeft bekend dat criminelen erin zijn geslaagd om de gegevens van miljoenen creditcards te stelen. Het gaat om Michaels Stores, een keten van hobbywinkels in de Verenigde Staten met meer dan 1040 vestigingen, en de dochteronderneming Aaron Brothers.

Eind januari waarschuwde de keten al voor een mogelijke creditcarddiefstal, maar toen waren er nog geen bewijzen gevonden dat er ook daadwerkelijk op de systemen van het bedrijf was ingebroken. Na weken van onderzoek waarbij twee beveiligingsbedrijven werden ingeschakeld is nu toch vastgesteld dat er creditcardgegevens zijn buitgemaakt.

De aanvallers wisten de betaalsystemen van Michaels tussen 8 mei 2013 en 27 januari 2014 met malware te infecteren en zodoende de gegevens van 2,6 miljoen creditcards te stelen. Tussen 26 juni 2013 en 27 februari 2014 waren de kassasystemen van 54 winkels van Aaron Brothers met malware geinfecteerd. Hierbij werden de gegevens van 400.000 betaalkaarten buitgemaakt. Met een deel van de gecompromitteerde creditcards is gefraudeerd.

"In een tijdperk waar geraffineerde en vastbesloten criminelen in staat zijn gebleken om succesvol een groot aantal computernetwerken aan te vallen, moeten we allemaal onze waakzaamheid vergroten", zegt CEO Chuck Rubin in een verklaring. Hij merkt op dat het bedrijf met andere partijen wil samenwerken om de veiligheid van creditcardtransacties voor alle consumenten te verbeteren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.