image

VVD wil cybercapaciteit Defensie offensief inzetten

vrijdag 18 april 2014, 13:06 door Redactie, 4 reacties

Als het aan de VVD ligt worden de cybercapaciteiten van het Nederlandse leger tijdens militaire missies ook offensief ingezet. Dat liet VVD-Kamerlid Ronald Vuijk tijdens een Algemeen Overleg (AO) van de Defensieraad weten. Vuijk stelt dat het verdedigen van de eigen systemen wel de hoogste prioriteit heeft.

"Ik heb in het vorige AO al aangegeven dat ik het interessant zou vinden, als Nederland met zijn eigen cybercapaciteiten iets zou doen bij militaire missies. Ik heb het dan niet alleen over defensie, het defensief optreden en het beschermen van de eigen systemen, maar ook over het offensieve optreden", zo liet het Kamerlid weten.

Volgens Defensieminister Hennis-Plasschaert kan geen enkel land het zich veroorloven om alleen maar uit een defensieve invalshoek zichzelf te organiseren. "Cyber zal namelijk in toenemende mate deel uitmaken van iedere militaire operatie. Laten we wel zijn, de discussie over cyber staat op Europees niveau echt nog in de kinderschoenen." De minister merkt op dat veel Europese lidstaten nog de nodige stappen moeten zetten om cybersecurity op een basisniveau te krijgen. Nederland zou op dit vlak samen met de Duitsers, Britten, Zweden en Fransen tot de koplopers behoren.

Reacties (4)
18-04-2014, 14:08 door Anoniem
Nederland zou op dit vlak samen met de Duitsers, Britten, Zweden en Fransen tot de koplopers behoren.
Het enige dat wij hier in Nederland goed op orde hebben is het data-graaien, als dat gelijk staat aan 'cybersucurity op niveau' is dat uitermate bedroevend nieuws.
18-04-2014, 20:02 door Anoniem
Nederland met zijn eigen cybercapaciteiten ..
het offensieve optreden..
http://media.winnipegfreepress.com/images/4138423.jpg
19-04-2014, 00:45 door Anoniem
Ehm, we hebben geen "cybercapaciteit". Probeer eerst maar eens defensie op orde te krijgen, papier houd geen aanvallen tegen.
19-04-2014, 08:12 door Anoniem
Tja, zolang de vacatures die ik zie (b.v. hier op de site) om WO of Universitair niveau vragen dan vind je natuurlijk maar weinig "specialisten"....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.