image

VS en Rusland willen door Nederland opgepakte cybercrimineel

vrijdag 18 april 2014, 12:15 door Redactie, 2 reacties

Zowel de Verenigde Staten als Rusland hebben bij de Nederlandse autoriteiten een verzoek ingediend voor de uitlevering van een Russische cybercrimineel die op 28 juni 2012 door de Nederlandse politie werd gearresteerd en sindsdien vastzit. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie tegenover Bloomberg.

Het gaat om Vladimir Drinkman die dankzij de locatiegegevens van zijn telefoon kon worden opgespoord en aangehouden. Drinkman wordt samen met vier handlangers ervan verdacht 160 miljoen creditcardnummers te hebben gestolen, waarmee voor meer dan 300 miljoen dollar werd gefraudeerd. De bende wist via SQL Injection onder andere bij verschillende supermarktketens en betalingsverwerkers in te breken.

Het Rotterdamse gerechtshof heeft geoordeeld dat zowel het verzoek van de VS als het verzoek van Rusland toelaatbaar zijn. "Het is nu aan de minister van Justitie om over de uitlevering te bepalen, en te bepalen welk land", aldus een woordvoerder van het OM. Waarom Rusland om de uitlevering van Drinkman heeft gevraagd is onbekend.

Reacties (2)
18-04-2014, 13:35 door Anoniem
De VS willen deze Rus achter slot&grendel; Putin wil hem vast een baan aanbieden... ;)
19-04-2014, 12:44 door Anoniem
Door Anoniem: De VS willen deze Rus achter slot&grendel; Putin wil hem vast een baan aanbieden... ;)

Ik denk eerder andersom; de Russen hebben Edward en dan willen de Amerikanen graag Vladimir ;-)

Kunnen ze straks misschien nog ruilen ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.