image

'Markt voor mobiele virusscanners explodeert'

donderdag 18 oktober 2012, 10:05 door Redactie, 4 reacties

De markt voor mobiele virusscanners zal dit jaar met meer dan 60% groeien, zo voorspelt marktvorser Infonetics. Vorig jaar groeide de markt voor mobiele beveiligingssoftware al met 76%. En dat is vele malen meer dan de voorspelde groei voor de markt van desktop en laptop beveiligingssoftware. Die groeit volgens Infonetics tussen 2011 en 2016 met een bescheiden 0,9%.

"Meer en meer consumenten en bedrijven gebruiken smartphones en tablets in plaats van traditionele desktops en laptops, wat voor een groei van mobiele malware en de noodzaak voor specifieke mobiele beveiligingsproducten zorgt", zegt analist Jeff Wilson. Die verwacht dat in 2016 mobiele virusscanners voor een derde van de client beveiligingssoftware zullen uitmaken.

Reacties (4)
18-10-2012, 11:12 door sjonniev
Hoezo, markt? De beste mobiele anti-malware producten zijn gratis. Mobiele beveiligingssoftware is trouwens meer dan alleen maar een "virusscanner". Privacy advies, MDM, versleuteling, om maar wat te noemen, hoort er ook bij.
18-10-2012, 14:29 door Anoniem
Door sjonniev: Hoezo, markt? De beste mobiele anti-malware producten zijn gratis. Mobiele beveiligingssoftware is trouwens meer dan alleen maar een "virusscanner". Privacy advies, MDM, versleuteling, om maar wat te noemen, hoort er ook bij.
Gratis? Echt niet, "There's no such thing as free beer". Dat je er geen geld voor hoeft te betalen wil nog steeds niet zeggen dat het dan gratis is. Je betaald wel degelijk en dat is met je gegevens. De waarde daarvan ligt een stuk hoger dan een gemiddeld AV pakketje dus tel uit je verlies.
18-10-2012, 17:11 door Anoniem
echt lol aangezien de 3 grote mobiele operating systems (windowsphone/ios/android) ALLE applicaties sandboxen zal het lekker veel nut hebben om een antivirusapp te installeren.... deze komt toch niet uit zijn eigen sandbox en als ie dat wel doet zou hij zichzelf als virus moeten zien
19-10-2012, 19:42 door Anoniem
Zoiets zou de mobile telefoon providers moeten aanbieden met het abonnement.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.