image

VS: cyberspace slagveld van de toekomst

zaterdag 20 oktober 2012, 13:44 door Redactie, 2 reacties

Cyberspace is het slagveld van de toekomst, aldus de Amerikaanse minister van Defensie die eerder nog voor een digitale Pearl Harbor waarschuwde. "We krijgen met een geheel nieuwe oorlogsdreiging te maken...Dit is een gebied dat we nauwlettend moeten volgen. Dit is het slagveld van de toekomst", zo liet minister Leon Panetta gisteren tijdens een bijeenkomst weten.

"Terwijl ik hier spreek vinden er aanvallen in dit land plaats, cyberaanvallen, op financiële instellingen, op banken", ging Panetta verder. "Nu ontwikkelen ze de mogelijkheid om onze energienetwerken, financiële systemen en overheidssystemen aan te vallen en dit land zo goed als te verlammen."

Volgens universitair docent William Robertson aan de universiteit van Boston, zijn de zorgen van de Amerikaanse overheid over cyberaanvallen begrijpelijk. "Het is denk ik geen hyperbool. Dit soort aanvallen waar hij over praat vinden al geruime tijd plaats en zijn de laatste tijd verder toegenomen."

Reacties (2)
21-10-2012, 23:10 door Anoniem
Ga er maar aan staan, want is er nog iets dat t.b.v. het functioneren van maatschappelijke systemen zonder tussenkomst van software wordt aangestuurd? Straatverlichting; waterzuiveringsinstallaties; benzinepompen; afvalverwerking; medische apparatuur etc. etc. De lijst is schier eindeloos. Vaak hangen deze meer of minder via 'draadjes' aan het www. Je moet er niet teveel bij gaan stilstaan maar we zijn ons inderdaad niet bewust hoe volledig afhankelijk we zijn geworden van software.
23-10-2012, 15:55 door Anoniem
Wanneer niet alle landen steeds meer en meer controle proberen uit te oefenen zou dit correct zijn. De weg waarop men nu zit wijst er eerder op dat inlichtingendiensten uiteindelijk steeds minder en minder signalen zullen krijgen via het internet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.