image

Politie-IT'er hackt Canadese overheidssite

zondag 21 oktober 2012, 11:42 door Redactie, 1 reacties

Een 28-jarige netwerkbeheerder van de Canadese politie is opgepakt wegens het hacken van een overheidssite. IT-analist Janvier Doyon-Tremblay werkte ten tijde van de aanvallen als netwerkbeheerder bij de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) en het Canadese parlement. Volgens de aanklacht hackte Doyon-Tremblay het overheidsnetwerk, verkreeg beheerdersrechten en plaatste een kwaadaardig programma waardoor de overheidssite van Quebec twee dagen offline was.

Dreiging
"Er is een toename van computermisdrijven en ze vormen een echte dreiging voor Canada's kritieke infrastructuur", zegt Sergeant Stéphane Turgeon van de Integrated Technological Crime Unit (ITCU) "De RCMP neemt deze dreigingen serieus, aangezien ze een grote impact op onze economie en instellingen kan hebben."

Wat precies het verband is tussen de kritieke infrastructuur, grote economische impact en een overheidssite die twee dagen onbereikbaar is laat Stéphane niet weten. Ook wordt niet gemeld of de aanval gevolgen had en wat die precies inhielden.

Reacties (1)
21-10-2012, 20:16 door Anoniem
De politie mag 'terug' hacken ?!? En wie mag dan terug 'terug' hacken ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.