image

Postbezorgers gearresteerd wegens fraude met belastinggeld

dinsdag 22 april 2014, 17:35 door Redactie, 5 reacties

De FIOD heeft vandaag zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar fraude met belastinggeld. De verdachten hebben vermoedelijk gefraudeerd met bankrekeningnummers van particulieren waarop de Belastingdienst belastingteruggaven stortte, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

Zes verdachten werkten als postbezorger in Den Haag, Wassenaar, Voorhout en Bussum. Uit strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket is gebleken dat de postbezorgers in 2012 en 2013 waarschijnlijk brieven onderschepten waarin de Belastingdienst het rekeningnummer opvroeg van particulieren die recht hadden op een teruggave van de fiscus.

De verdachten gaven vervolgens bankrekeningnummers op waar zij toegang toe hadden. Kort nadat de Belastingdienst een teruggave op deze rekeningnummers had gestort, werd het geldbedrag vaak opgenomen bij een pinautomaat. Vermoedelijk hebben de zes postbezorgers op deze manier tientallen brieven van de Belastingdienst onderschept en vervalst.

De zevende verdachte speelde waarschijnlijk een rol bij het regelen van bankrekeningen en pinpassen. Het nadeel voor de Belastingdienst wordt geschat op 350.000 euro. Tijdens huiszoekingen bij de verdachten is beslag gelegd op enkele duizenden euro's contant geld, een BMW, sieraden en administratie. Er wordt niet uitgesloten dat ook andere personen geld van de bankrekeningen haalden waarop de verdachten de teruggaven lieten storten.

Reacties (5)
22-04-2014, 18:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-04-2014, 18:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-04-2014, 09:11 door Anoniem
Ik woon in die omgeving, en van mij is er bepaalde post nooit bezorgd... vraag me af of dit gerelateerd is.
23-04-2014, 11:03 door Anoniem
Door Solaris: Doet mij eerder denken aan een falende naam/nummer-controle
Welke naam/nummer-controle? Die is er niet, althans niet bij de banken, alleen voor de (voormalige) Postbank rekeningen.

De Belastingdienst faalt al jaren in fraude detectie, dat is in bovenstaand artikel niet anders. Iedere gek die een paar formuliertjes invult kan miljoenen euro's aan belastinggeld ontvangen. En zie het dan nog maar eens terug te krijgen... Een kale kip kun je niet plukken.

Gewoon de vele belastingen verlagen cq afschaffen, dan kunnen al dit soort teruggaven worden afgeschaft en bestaat deze fraude ook niet meer. Wanneer er meer netto inkomen overblijft, kan de burger weer zijn eigen rekeningen betalen zonder dat er geld moet worden rondgepompt van werkgever naar belastingdienst naar de burger. Het is een nationale schande dat 80% van de huishoudens aan het belastinginfuus ligt om zijn financiën op orde te krijgen.

Vervolgens kan ook de helft van de Belastingdienst worden opgeheven, wat tot nog veel meer besparingen leidt. Het rondpompen van geld voegt geen waarde toe aan de economie.
23-04-2014, 22:47 door Charley51
Gaat lekker zo. Een variant op de DigiD-fraude eerder dit jaar in Groningen en Amsterdam Zuid-Oost.
https://www.security.nl/posting/380431/Overheid+gaat+DigiD-codes+in+risicogebieden+thuisbezorgen
Gelijk maar heel Nederland tot risico-gebied bombarderen? Dan zijn we in ieder geval van dit soort (simpele) fraude af.
En de belastingdienst moet gewoon 1 (post)banknummer hanteren voor teruggave. Wil je een ander nummer gebruiken? Mag je dan persoonlijk, onder vertoon van een deugdelijke legitimatie, op het kantoor komen melden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.