image

Snowden aangesteld als rector Schotse universiteit

woensdag 23 april 2014, 14:09 door Redactie, 2 reacties

Klokkenluider Edward Snowden is vandaag door de Schotse Universiteit van Glasgow voor de komende drie jaar aangesteld als rector en volgt daarmee in de voetsporen van onder andere activist Winnie Mandela, kinderentertainer Johnny Ball, popster Pat Kane en sportcommentator Arthur Montford.

Snowden wist met groot machtsvertoon de overige kandidaten te verslaan. De klokkenluider kreeg van de studenten meer stemmen dan de twee overgebleven kandidaten bij elkaar opgeteld. "Ik ben de studenten van de Glasgow Universiteit dankbaar voor dit historische statement in de verdediging van onze gezamenlijke waarden", laat Snowden weten.

Hij merkt op dat deze beslissing laat zien dat leren durven is. "De moed om te onderzoeken, te experimenteren, af te vragen. Als we de schending van de fundamentele rechten van vrije mensen niet aanvechten, zullen we het fundament van onze denkende samenleving verliezen", ging Snowden verder. Het is echter de vraag of hij de komende drie jaar de universiteit kan bezoeken. Op dit moment bevindt de klokkenluider zich in Rusland waar hij politiek asiel heeft gekregen.

Reacties (2)
24-04-2014, 11:56 door sabofx
Nice one!
Edward Snowden for president!

Ik zou willen dat een van de NL universiteiten de ballen had gehad om zoiets te doen.
28-04-2014, 08:58 door Anoniem
"De klokkenluider kreeg van de studenten meer stemmen dan de twee overgebleven kandidaten bij elkaar opgeteld."

Betekent dit niet gewoon dat hij meer dan 50% van de stemmen haalde?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.