image

Australische OV-chipkaart gekraakt

maandag 22 oktober 2012, 14:59 door Redactie, 3 reacties

Australische beveiligingsonderzoekers zijn erin geslaagd één van de OV-chipkaarten in het land te kraken. Theo Juleene, Karla Brunett, Damon Stacey en Dougall Johnston gebruikten verschillende kwetsbaarheden in de decennia oude cryptografie waarmee ze toegang tot de reisgegevens kregen en zelf kaartjes konden maken. Voor het kraken van de kaart hadden de onderzoekers een paar honderd euro aan apparatuur nodig.

De onderzoekers willen niet zeggen om welk vervoersbedrijf het gaat en wat voor soort cryptografie er wordt gebruikt. Het oplossen van het probleem is zo'n omvangrijke taak, dat er waarschijnlijk wordt gewacht tot een geplande upgrade van het systeem.

"Het was onafhankelijk onderzoek, gedaan vanuit nieuwsgierigheid", aldus Johnston. "De cryptografie was gemaakt voordat ik was geboren."

Reacties (3)
22-10-2012, 17:57 door Anoniem
Paar honderd euro. Dat kon hier voor minder
23-10-2012, 06:13 door Anoniem
Dit is absoluut geen OV-chipkaart. Deze kaart maakt gebruik van een magneet strip.
23-10-2012, 08:21 door Overcome
"De cryptografie was gemaakt voordat ik was geboren."

Dat hoeft geen probleem te zijn. Zo te zien aan het uiterlijk van Dougall is hij geboren nadat DES werd gepromoveerd tot FIPS standaard en dat algoritme is praktisch gezien nooit gekraakt (afgezien van brute-force, maar dat is een aanval op de sleutellengte, niet op het algoritme).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.