image

'Google neemt veiligheid serieus met Android 4.2'

dinsdag 23 oktober 2012, 14:27 door Redactie, 4 reacties

Met de komst van Android 4.2 neemt Google zowel de veiligheid van gebruikers als de wensen van bedrijven serieus. Dat zegt Bobby DeSimone van beveiligingsbedrijf eEye Digital Security aan de hand van de Alpha-versie van de nieuwe Android-versie. Jelly Bean, zoals versie 4.2 ook wordt genoemd, bevat verschillende nieuwe beveiligingsmaatregelen.

Zo is er nu App Check, een programma dat apps op malware controleert. Google beschikte al over Bouncer, maar deze software controleert de apps die op Google Play worden geplaatst. App Check voert de controles op de smartphone of tablet uit.

SE Linux
Verder ondersteunt nu standaard "Security Enhanced" Linux. SE Linux bevat allerlei verbeteringen die moeten voorkomen dat een aanvaller zijn rechten op het toestel kan verhogen. Ook worden de verminderde rechten van gebruikers en applicaties strenger gecontroleerd. DeSimone adviseert bedrijven om de LinuxSE uitbreiding van Android 4.2 toe te passen.

Een andere belangrijke maatregel voor bedrijven is 'Always on VPN'. Daarmee kunnen bedrijven een permanente VPN-verbinding opzetten, zodat gegevens geen risico meer lopen.

"De Alpha-versie is een grote stap voorwaarts voor Android. Het is een positief teken van Google dat ze veiligheid en bedrijven serieus nemen", gaat DeSimone verder. Hij adviseert systeembeheerders om de update meteen uit te rollen zodra die beschikbaar is.

Reacties (4)
23-10-2012, 17:28 door Anoniem
op zich leuk, zo'n app check en selinux; maar als bovenaan in je google play appstore een versie van 'bad piggies' staat die al je data naar rusland stuurt, dan zie ik niet waarom daar geen selinux regels bij kunnen die het toestaat al je data naar rusland te sturen. Ook is zo'n appcheck leuk; maar als die bad piggies niet in een klap een of andere rare error met "you have been hacked" aangeeft dan zegt iedereen en z'n moeder om mij heen dat het om een false positive gaat. Even los dat die app dan ook geinstaleerd en gebruikt moet worden, is het ook niet zo dat iedereen toch maar op 'ok' drukt als er een security vraag gesteld wordt?
24-10-2012, 03:29 door Anoniem
Google: Gij duidt deze telefoon niet te hacken. Dat doen wij al. (kuch)Informatie verzamelen/verkopen(kuch)
24-10-2012, 12:27 door Anoniem
Door Anoniem: is het ook niet zo dat iedereen toch maar op 'ok' drukt als er een security vraag gesteld wordt?

ligt het probleem dan niet bij de gebruiker ipv de leverancier?
24-10-2012, 14:35 door Riviera
Jelly Bean, zoals versie 4.2 ook wordt genoemd,

Heet android 4.2 niet Key Lime Pie?

4.1 was toch al Jelly bean...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.