image

'Personeel berooft eigen bank via USB-apparaat'

vrijdag 25 april 2014, 10:47 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië staan drie medewerkers van Lloyds TSB terecht wegens het stelen van 2,4 miljoen euro van de bank. Het trio zou een kwaadaardig 'USB-muis, toetsenbord en massaopslag' apparaat op de computer van een collega hebben geïnstalleerd en zo zijn inloggegevens hebben gestolen.

Ook hadden de bankmedewerkers via het apparaat op afstand toegang tot de computer. De gestolen inloggegevens werden gebruikt voor het verrichten van frauduleuze transacties. De fraude vond tussen juli 2012 en september 2012 plaats. In totaal werd geprobeerd om zo'n 2,4 miljoen euro te stelen, maar de drie slaagden er uiteindelijk in om 530.000 euro ook daadwerkelijk over te maken.

De openbaar aanklager liet weten dat het apparaat waarmee het misdrijf werd gepleegd sporen heeft achtergelaten die kunnen worden onderzocht. Alle drie de mannen werden aangeklaagd wegens het verrichten van frauduleuze transacties, maar twee worden er ook van beschuldigd dat ze hun positie hebben misbruikt om het apparaat te installeren, zo meldt de Oxford Mail. De drie bankmedewerkers ontkennen echter.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.