image

'Microsoft bestrijdt Chinese malware met Windows 8'

woensdag 24 oktober 2012, 11:58 door Redactie, 3 reacties

Microsoft zal Windows 8 in China niet als los product aanbieden, om zo piraterij en malware tegen te gaan. Het nieuwe besturingssysteem zal alleen als download of als voorgeinstalleerd besturingssysteem beschikbaar zijn. China staat bekend om de softwarepiraterij, die driekwart van de markt zou uitmaken.

Volgens het Chinese Epoch Times installeren kleinere hardwareleveranciers, waarvan wordt gezegd dat ze met de Chinese overheid samenwerken, malware en keyloggers naast het besturingssysteem. Vervolgens wordt de software als de legitieme, onaangepaste versie aangeboden.

Piraterij
Naast malware vormt ook piraterij een groot probleem. Onlangs diende de softwaregigant nog een officiële klacht bij de Chinese overheid in dat de grootste staatsbedrijven illegale Windows-versies gebruiken.

"Microsoft wacht een lastig gevecht tegen piraterij, en mogelijk de installatie van malware, door Chinese staatsbedrijven en hardwareleveranciers, maar het doet tenminste het juiste door piraterij en schadelijke malware tegen te gaan, door illegale leveranciers die malware met het officiële product aanbieden buiten te sluiten", aldus de Epoch Times.

Reacties (3)
24-10-2012, 12:37 door Anoniem
hum...van een download kan je toch een iso maken en op dvd branden?
24-10-2012, 17:45 door vimes
Het zal niet om een ordinaire download van het produkt gaan. Wat je download is waarschijnlijk een installatie module die de componenten rechtstreeks vanuit de server installeert.
Desalniettemin zal er wel weer een gat in te schieten zijn. Het is in ieder geval moeilijker gemaakt, en als ze hierdoor mischien een 10% groter marktaandeel door krijgen is dat altijd meegenomen.
25-10-2012, 07:10 door Above
Illegale versies. Hmmm.

Windows 8 Pro NL is al te downloaden als ISO in x86 en x64. Activeren stelt geen ruk voor. Met drie simpele commando's in MSDOS is hij geactiveerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.