image

Israëlische politie gaat offline wegens cyberdreiging

vrijdag 26 oktober 2012, 10:06 door Redactie, 6 reacties

De Israëlische politie heeft het eigen netwerk van het internet losgekoppeld nadat het een tip ontving dat iemand een aanval via een USB-stick of cd-rom voorbereidde. Vanwege de mogelijke aanval op het centrale politiesysteem kregen alle politiebureaus en agenten de opdracht hun netwerken en computers van het internet los te koppelen.

Ook kregen alle relevante partijen te horen dat ze geen USB-sticks of cd's in computers moesten stoppen die met het centrale politiesysteem verbonden zijn. "Vanwege angst voor een cyberaanval op het politiesysteem, is het tot verdere berichtgeving niet mogelijk om media-apparaten aan te sluiten", aldus de waarschuwing van de politie.

Onderzoek
Een overheidsfunctionaris laat tegenover de Israëlische website Ynet News weten dat "dit soort dingen continu" gebeuren. De waarschuwing zou een interne politie aangelegenheid betreffen en niet voor het gehele overheidssysteem gelden.

Inmiddels vindt er een onderzoek plaats of het virus ook daadwerkelijk systemen heeft geïnfecteerd en wat de mogelijke schade is.

Reacties (6)
26-10-2012, 10:39 door Anoniem
Eindelijk een partij die zo'n melding wel serieus neemt (wellicht omdat ze zelf de mogelijkheden kennen ;)).
26-10-2012, 10:52 door Anoniem
Hoe leg je het hele netwerk van de politie plat met één telefoontje...
26-10-2012, 12:36 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe leg je het hele netwerk van de politie plat met één telefoontje...
ROFL
26-10-2012, 14:05 door yobi
Hmmm. Het internet-stekkertje lostrekken geeft geen bescherming tegen een besmette USB-stick of CD-rom. Misschien is er een aanval gaande en willen ze geen data naar buiten hebben.
26-10-2012, 14:10 door Anoniem
Goeie oefening.
05-11-2012, 22:24 door Anoniem
Ik begrijp niet waarom bij systemen die zo belangrijk zijn de mogelijkheid om USB sticks en CD/DVD aan te sluiten niet ongedaan word... Er is geen reden om toe te laten dat iedereen (en zijn zuster) een externe data opslag aansluit op zulke systemen... Als er iets geïnstalleerd moet worden of er moet een legale kopie van iets gemaakt worden dan kunnen daar special voor bevoegde personen zijn...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.