image

China ontkent inbraak in mailbox Australische politici

maandag 28 april 2014, 17:13 door Redactie, 4 reacties

China ontkent dat het heeft ingebroken op de e-mailaccounts van Australische parlementsleden, zoals vanochtend door de Australische media werd beweerd. Het nieuws ging over een aanval uit 2011, waarbij aanvallers toegang tot het parlementsnetwerk hadden gekregen.

Volgens de Australische inlichtingendiensten was de aanval door de Chinese inlichtingendiensten uitgevoerd. Een aanval die veel omvangrijker zou zijn dan tot nu toe werd aangenomenm zo werd vanochtend gemeld. De aanvallers zouden mogelijk een jaar toegang tot het systeem hebben gehad en konden zo documenten en e-mails inzien. Het ging om een ongeclassificeerd netwerk dat niet voor geheime informatie werd gebruikt. Harde bewijzen dat er inderdaad e-mails zijn bekeken ontbreken echter.

Een woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent echter alle aantijgingen en noemde de beschuldigingen ongefundeerd. China zou juist een slachtoffer van aanvallen via het internet zijn. De woordvoerder hoopt dan ook dat de Australische media het nieuws over de zaak op een 'constructieve' en 'verantwoordelijke' wijze zal verslaan.

Reacties (4)
28-04-2014, 18:50 door potshot
nou zeg!
wie had dat nu kunnen bedenken!
amerika doet zoiets toch alleen maar?!
28-04-2014, 22:55 door Anoniem
Als de NSA=USA haar redenen heeft om Europese bondgenoten te bespioneren, heeft het ook dezelfde redenen om hetzelfde te doen bij Australische parlementsleden. Daarbij is het niet moeilijk als het de knowhow en het beheer van het mondiale internet heeft en de sporen naar een ander te laten wijzen.
29-04-2014, 07:55 door Anoniem
"Een woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent echter alle aantijgingen "

Had ik nou niet verwacht, dat ze zouden ontkennen. Zijn toch over het algemeen hele eerlijke mensen, politici.
29-04-2014, 10:58 door Anoniem
Door Anoniem: Als de NSA=USA haar redenen heeft om Europese bondgenoten te bespioneren, heeft het ook dezelfde redenen om hetzelfde te doen bij Australische parlementsleden. Daarbij is het niet moeilijk als het de knowhow en het beheer van het mondiale internet heeft en de sporen naar een ander te laten wijzen.

Niet geheel toevallig dat de Australische regering nog harder dan Nederland achter de VS aanlopen.
De VS weet wie pro-US is en wie niet, wie niet krijgt 'pech' en wie stout is het pluche.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.