Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Veilig internet bankkieren.

26-10-2012, 13:08 door Anoniem, 6 reacties
Beste forumleden.
(Even niet ter zake,maar op een vreemde manier kan ik niet meer inloggen)
Dan maar anoniem. (Supersmurf)

Ik heb een beetje rondgekeken op de speciale veiligheids site van de ABN-AMRO bank.
Staan zeker wel de gebruikelijke goede tips in.
Maar men raad daar ook Adobe Flach en erger nog Java aan.
Wel wordt er bij gezegd,zorg er voor dat je altijd de laatste update,s hebt.

Mijn vraag: Ik gebruik W 8 met als browser Firefox 16.0.1.
Maar ik heb geen Java geïnstalleerd en internet bankieren werkt prima.
Heb je nu Java wel nodig voor internet bankieren?
Reacties (6)
26-10-2012, 13:48 door Anoniem
Misschien een linkje naar die speciale veiligheids-site ?
Maar in het algemeen:
Als het werkt zonder Java, dan waarom installeren ?
Software die niet geinstalleerd is, kan ook niet voor problemen zorgen.

Of stond er misschien javascript op die website ?
26-10-2012, 13:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-10-2012, 14:09 door yobi
Over het algemeen is Java niet nodig voor internetbankieren. Ook Flash is meestal niet nodig. Java-script is iets anders dan Java. Java-script is een onderdeel van de browser en is meestal wel nodig.
26-10-2012, 14:09 door Anoniem
Je moet je security best practices ook niet bij een bank halen.
27-10-2012, 20:01 door Ramon.C
Ik heb er nooit van gehoord dat je Java nodig hebt om te kunnen in loggen op internet bankieren! Ik weet dat b.v Firefox een built-in ondersteuning heeft voor Java-script (wat vaak nodig is op website's) dus het is overbodig om Java apart te installeren. Tenzij je b.v een java upload script gebruikt, video downloaded embed, of je bent een programmeur dan kan je het installeren.

Houdt je systeem en Virus scanner up-to-date. Zorg ervoor dat je firewall ten alle tijden aan staat. Bezoek geen vreemde website's, installeer geen vreemde software en lees geen Mails afkomstig van vage personen (bots). En als je toch zo stom bent om de vreemde mail te lezen, zorg ervoor dat je niet op de meegezonden link klikt i.v.m Trojans, Worm en Phising (helemaal geen verkorte URL's!!)

Zodra je de site bezoekt van je bank en je gaat inloggen, zorg ervoor dat de link in het adres balk klopt met https ervoor uiteraard. Controleer desnoods het SSL certificaat en check of de SHA1 nummer overéén komt. Bij vreemde berichten zoals dat de SSL certificaat is verlopen of dat het adres niet overéénkomt, absoluut niet verder gaan aangezien grote bedrijven, banken etc.. hun certificaten op orde hebben! Dit kan beteken dat er MITM of SSLstrip activiteiten plaatsvind.

Log trouwens nooit in met internetbankieren op publieke plaatsten en verricht geen betalingen met IDEAL met gratis Wifi!

Dit is mijn manier om wat veiliger te bankieren. Maar het kan altijd beter :P
29-10-2012, 12:17 door Anoniem
Door Ramon.C: Ik heb er nooit van gehoord dat je Java nodig hebt om te kunnen in loggen op internet bankieren!
Ik wel hoor. En dat ding bleek ook nog eens alleen op windows te functioneren, en niet op macos. Best knap op een java-applicatie zo te schrijven dat het alleen maar werkt op windows. Financials hebben wel vaker last van dat soort rukhoofderigheid. Was overigens een ding van het "B2B" type, geen "retail banking" ding.

En oh ja, even een algemene opmerking want je bent zeker niet de enigste op deze webstek: In het Nederlandsch schrijf je combinatiewoorden als internetbankieren en virusscanner aanelkaar.

Ik weet dat b.v Firefox een built-in ondersteuning heeft voor Java-script (wat vaak nodig is op website's) dus het is overbodig om Java apart te installeren.
Je weet kennelijk niet dat javascript (gestandaardiseerd als ECMAscript) ondanks de verwarrende naam totaal iets anders is dan java?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.