image

Wijzigingen Mijn ING gebruikt voor phishingaanval

dinsdag 29 april 2014, 11:09 door Redactie, 2 reacties

Cybercriminelen hebben een phishingmail naar Nederlandse internetgebruikers gestuurd waarin "wijzigingen in Mijn ING" worden aangegrepen om ontvangers van de e-mail naar een phishingsite te lokken. Volgens het bericht stapt de ING op verbeterde beveiligingssoftware over.

"Vanaf april 2014 zijn de eerste geselecteerde klanten over gegaan naar het vernieuwde Mijn ING internetbankieren. Wij hebben de wijzigingen samen met het ING Consumentenpanel ontwikkeld en doorgevoerd. Dit kan voor u even wennen zijn, maar met dit nieuwe gezicht wordt uw internetbankieren overzichtelijk en makkelijker", aldus de e-mail, die als onderwerp "Wijzigingen in Mijn ING" heeft en van "Mijn ING Nieuws" afkomstig zou zijn.

Vervolgens wordt de gebruiker opgeroepen om Mijn ING bij te werken. De button in de e-mail wijst naar een phishingsite die op het moment van schrijven al offline was gehaald. De phishingsite werd daarnaast door de Safe Browsing API van Google herkend. Gisteren werd bekend dat ING vanaf 1 juli nieuwe voorwaarden zal doorvoeren.

Image

Reacties (2)
29-04-2014, 22:45 door VriendP
Ze hebben duidelijk hun best gedaan op de tekst en de sender spoofing is ook +1 IQ punt, maar spelling is nog steeds ondermaats. Haha.

Voorts klikken op Mijn ING Bijwerken en dan naar een gehackte wordpress site gedirrigeerd worden, hoe dom moet je zijn om daar anno 2014 nog in te trappen?
30-04-2014, 08:48 door Anoniem
"je" en "u"/"uw" door elkaar gebruiken, ook altijd een 'dead give away'
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.