image

Vermeend Anonymous-lid aangeklaagd wegens cyberstalking

woensdag 30 april 2014, 10:38 door Redactie, 1 reacties

Een vermeend lid van internetbeweging Anonymous is in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens cyberstalking. Het gaat om de 27-jarige Fidel Salinas, die al eerder werd opgepakt en aangeklaagd wegens het uitvoeren van een brute force-aanval op een lokale overheidssite.

Daarbij zou Salinas voor meer dan 10.000 dollar schade hebben veroorzaakt. Nu moet de Amerikaan ook terechtstaan wegens cyberstalking. Volgens de aanklacht zou hij rond kerst 2011 een vrouw 18 keer hebben gestalkt via internet. Salinas probeerde op de website van de vrouw in te breken. Ook zou hij haar herhaaldelijk hebben gemaild, berichten via het contactformulier op haar website hebben verstuurd en probeerde hij gebruikersaccounts zonder haar toestemming aan te maken.

Anonymous

Volgens de FBI zou Salinas aan een chatroom van de antisec-factie van Anonymous hebben deelgenomen en probeerde hij toegang tot de IRC-server van Anonymous te krijgen. Verder blijkt uit de aanklacht dat de Amerikaan na zijn poging om de lokale overheidssite aan te vallen een bericht op zijn Facebookpagina plaatste.

Het bericht sloot hij af met de bekende quote van Anonymous "We do not forgive, we do not forget, divide by zero we fall, expect us". In totaal is Salinas 44 keer aangeklaagd. Op elke aanklacht staat een maximale gevangenisstraf van 10 jaar.

Reacties (1)
30-04-2014, 23:07 door Anoniem
Haha dat zijn nog eens straffen! Daar kunnen de heren Opstelten en Teeven nog eens een voorbeeld aan nemen,i.p.v. al die taakstrafjes.In feite moedigt de NLse Staat hackers daarmee aan.Er wordt vrijwel niet opgetreden,al helemaal niet tegen huis tuin en keuken-hackers die hun buurman zn pc hacken.Bij hacking van banken en bedrijven wil Justitie nog weleens wat ondernemen,maar de pakkans is zeer klein en de straffen belachelijk laag.Je kunt wel in je wetboek schrijven hacking is strafbaar en er staat maximaal zoveel straf op maar als je dan vervolgens niet of nauwelijks optreedt en lage straffen (taakstrafjes,voorwaardelijke celstrafjes) uitdeelt (als er al straf wordt uitgedeeld!) dan maak je de rechtsstaat ongeloofwaardig en tot een lachertje voor de dames en heren hackers/crackers of hoe je ze ook wil noemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.