image

Meer gerichte aanvallen tegen Mac-gebruikers

maandag 29 oktober 2012, 10:15 door Redactie, 0 reacties

De hoeveelheid gerichte aanvallen tegen gebruikers van Mac OS X is het afgelopen jaar scherp gestegen. Het gaat dan vooral om aanvallen tegen mensenrechtenorganisaties en non-gouvernementele organisaties (NGO's) die al dan niet direct democratie promoten, aldus Seth Hardy, beveiligingsanalist bij het Canadese Citizen Labs. De organisatie werkt op vrijwillige basis met mensenrechtenorganisaties.

Aanval
Hardy presenteerde onlangs zijn bevindingen tijdens de SecTor beveiligingsconferentie. De aanvallen tegen Mac-gebruikers bestaan uit een op maat gemaakte spear phishingmail, gecombineerd met een kwaadaardige bijlage of URL. Via een exploit wordt vervolgens malware op het systeem geïnstalleerd. Citizen Labs volgt op dit moment vier verschillende Mac-malware-families waarvan regelmatig nieuwe varianten verschijnen.

Zowel individuen als organisaties moeten wakker worden, stelt Hardy. "Als het doelwit waardevol genoeg is en ze gebruiken een Mac, dan zijn de tools om het doelwit te hacken aanwezig en zullen worden gebruikt." Volgens de analist hebben Mac-gebruikers lang gedacht dat ze veilig waren. "Maar dat is nooit het geval geweest."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.