image

KPMG: hackers zijn de nieuwe piraten

woensdag 30 april 2014, 14:00 door Redactie, 8 reacties

Hackers zijn de nieuwe piraten van de open zee, zo stelt KPMG naar aanleiding van het nieuws dat booreilanden en schepen kwetsbaar voor aanvallen zijn. "De meeste havens en terminals worden door industriële controlesystemen beheerd, die tot vrij recent niet de aandacht van CIO's kregen."

Dat zegt Will Rockall, directeur van het KPMG cybersecurityteam. Beveiligingsmaatregelen die bedrijven de afgelopen jaren hebben doorgevoerd ontbreken dan ook in deze omgevingen. Omgevingen die daarnaast door ingenieurs worden beheerd die zich normaal met het optimaliseren van processen, efficiëntie en veiligheid bezighouden, niet met cyber- en beveiligingsrisico's. Volgens Rockall is het vooral een probleem als IT security-teams hun standaarden op industriële controlesystemen of maritieme controlesystemen proberen op te leggen.

Reacties (8)
30-04-2014, 17:57 door vimes
Ha, een KPMG aandachtsafleidertje ;)
http://nos.nl/artikel/637763-kpmgfraude-vooropgezet-plan.html
30-04-2014, 18:22 door tuxick - Bijgewerkt: 30-04-2014, 18:33
Microsoft, en bedrijven/overheden die prutsers inhuren zorgen wel voor een grote open zee
30-04-2014, 19:23 door Anoniem
KPMG zijn de nieuwe piraten. Wie hecht er nog geloof aan wat deze mensen zeggen?

Ze hebben de mediatrainingklas ook al overgeslagen.

Hier is de samenvatting: stilzitten als je geschoren wordt!
30-04-2014, 23:26 door Anoniem
Volgens Rockall is het vooral een probleem als IT security-teams hun standaarden op industriële controlesystemen of maritieme controlesystemen proberen op te leggen.
Aldus de directeur van het KPMG secuity-team. Snap ik het nu niet of wat? Waar hebben we dan nog een ISO voor?

Door Anoniem: Hier is de samenvatting: stilzitten als je geschoren wordt!
+1
30-04-2014, 23:48 door johanw
Door tuxick: Microsoft, en bedrijven/overheden die prutsers inhuren zorgen wel voor een grote open zee
In deze tak is het eerder Siemens die SCADA systemen uitlevert met beveiligingsgaten waar MS zich in de windows 95 tijd al voor zou schamen. En nadat Stuxnet losgelaten was op Iran is de hele wereld op de hoogte van deze situatie ook.
01-05-2014, 07:56 door Anoniem
Ik reed vanochtend voorbij het pirateneiland langs de A9 en vervolgens langs het voormalige pirateneiland dat al jaren leegstaat...... Hoe is dat ook al weer gefinancierd? Met "gevonden" goudstukken?
03-05-2014, 20:58 door Anoniem
Het valt mij op dat ze na al die jaren de term hacker nog niet begrijpen. Het woord hacker is namelijk niet intentie-gericht; zegt dus louter wat over de activiteit, dat er tienduizenden goede hackers zijn is ze ontgaan. Beschamend, dit moeten dan experts voorstellen.
04-05-2014, 15:20 door Anoniem
Door Anoniem: Het valt mij op dat ze na al die jaren de term hacker nog niet begrijpen. Het woord hacker is namelijk niet intentie-gericht; zegt dus louter wat over de activiteit, dat er tienduizenden goede hackers zijn is ze ontgaan. Beschamend, dit moeten dan experts voorstellen.
Sterker, de activiteit heeft niets specifiek met computerbeveiliging van doen. Als je gaat kijken waar het dan wel om gaat, een verbaal teken van verdienste*, dan zie je hoezeer de hoedjesdragende leden van de beveiligingsindustriebende vooral met sensationeel beladen maar verder lege termen gooien, waarmee dit woord ook van alle betekenis ontdaan geworden is.

"Hacker" betekent ondertussen "cyberboeman" en "hacken" is dus "wat boemannen doen"--wat dit ook moge zijn. Gezien het kennisniveau en verbale precisie van de meeste bezigers, is die betekenis accuraat en compleet. Wat er precies gebeurd is? Boemanactiviteiten. Wie het gedaan heeft? Onbekende boemannen. Hoe ze het gedaan hebben? Nou, er stond een kompjoetur in dezelfde ruimte, en toen... "je weet wel?"


* Precies de reden dat mensen die zichzelf dit opspelden het niet waard zijn, en ook de reden dat als willekeurige journos of politici de term bezigen dit je vooral vertelt hoeveel ze zelf van de materie weten. Helaas weten de meeste luisteraars het ook niet, alsook de meeste beveiligings"experts". Die dan dus ook de term niet waard zijn, hoeveel en hoe hard ze ook schreeuwen dat zij wel echt hakcurs zijn, hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.