image

Agressieve adware in duizenden Android-apps

maandag 29 oktober 2012, 13:55 door Redactie, 5 reacties

Duizenden gratis Android-apps op Google Play bevatten een agressieve advertentiemodule. Zowel anti-virusbedrijf Trend Micro als Web of Trust waarschuwen voor de adware, die ook buiten de applicatie advertenties toont. Een advertentiemethode die Google verbiedt. Volgens de virusbestrijder gaat het om tenminste 7.000 gratis apps waar de advertentiemodule in werd aangetroffen.

Hoewel Google van de apps zou weten, is 80% nog steeds op Google Play te vinden. Zeker tien procent van de apps is meer dan één miljoen keer gedownload. Naast de advertentiemethode zou de module ook persoonlijke informatie nemen.

"Gebruikers moeten voorzichtig zijn met alle mobiele apps die ze downloaden en waar ze vandaan komen. Dit geldt met name voor 'gratis' apps, waar in principe al je informatie voor de app betaalt. Voor sommige mensen is dit het waard, maar het is iets dat iedereen voor zichzelf moet beslissen", zegt analist Alice Dekker.

Reacties (5)
29-10-2012, 14:19 door spatieman
goh.
als of het voor betaalde aps niet geld.
29-10-2012, 14:46 door Anoniem
Als ze nu eens een lijst geven van deze apps en de bijbehorende adressen waar de data heengaat, dan ik kan mezelf ertegen wapenen (hostfile).

Nu moet ik 'voorzichtig zijn met alle mobiele apps', maar hoe?
29-10-2012, 17:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-10-2012, 23:55 door Anoniem
Door Anoniem: Als ze nu eens een lijst geven van deze apps en de bijbehorende adressen waar de data heengaat, dan ik kan mezelf ertegen wapenen (hostfile).

Nu moet ik 'voorzichtig zijn met alle mobiele apps', maar hoe?

Hoe? Is dat zo moeilijk? Je zou je allereerst kunnen afvragen waarom iemand je iets gratis zou willen geven. Wanneer je je per app die vraag stelt kom je al een heel eind. Waarschijnlijk zal je conclusie zijn dat de meeste apps dienen om gegevens van je te bemachtigen. Dan kom je (per app) bij de tweede vraag: vind ik dat erg? Tenslotte zou je nog met jezelf kunnen afspreken dat je voortaan downloadt volgens de nee-tenzij-regel. Niet downloaden, tenzij de app de beide vragen probleemloos passeert.
30-10-2012, 09:42 door Anoniem
Ik ben die "luie anoniemer" niet maar die opmerking slaat ook weer nergens op. Je moet je tegenwoordig op elke site registreren om NIET anoniem te kunnen reageren. Security.nl geeft niet de mogelijkheid om je naam op te geven bij het reageren zonder inloggen, dus ja als je geen zin hebt om je voor elke site te registreren...het moet ook geen registreren om het registreren gaan.

Alsof unaniem zo lekker non anoniem is....

OT: Waarom spatieman een negatieve rating krijgt is onbegrijpelijk, want het is gewoon waar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.