image

6.100 patiënten UMC Radboud hebben online dossier

maandag 29 oktober 2012, 15:29 door Redactie, 5 reacties

Van de honderdduizenden mensen die een patiëntnummer bij het UMC St Radboud in Nijmegen hebben, hebben sinds 1 augustus er 6.100 zich voor een online patiëntendossier aangemeld. Via het MijnRadbouddossier, dat losstaat van het landelijke elektronische patiëntendossier, kunnen patiënten achter de computer hun medische gegevens bekijken. Het gaat onder andere om bloeduitslagen, weefselonderzoek en andere medische handelingen.

Verder is het mogelijk om de correspondentie met het ziekenhuis online in te zien. "Om uw gegevens goed te beschermen en er voor te zorgen dat niet iedereen toegang heeft tot uw gegevens zijn vooraf een aantal stappen nodig", aldus het ziekenhuis. Patiënten die toegang willen moeten zich persoonlijk aanmelden.

"Uw gegevens worden gecontroleerd en u krijgt toegang tot uw dossier. Als u ook uw mobiele telefoon en DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord) meeneemt, kunt u samen met een medewerker inloggen om te kijken of alles werkt." Na inschrijving kunnen patienten inloggen met een code die per sms wordt verstrekt, zo meldt de Gelderlander.

Reacties (5)
29-10-2012, 20:16 door spatieman
handig, kan de zorgverzekeraar meteen mee graaien..
30-10-2012, 09:55 door Nietsnut
Door spatieman: handig, kan de zorgverzekeraar meteen mee graaien..


Denk jij nu echt dat de zorgverzekeraars al geen aardig beeld hebben van jou ?
Zij betalen namelijk al je zorg en medicijnen dus ze hebben al een aardig beeld van je wat je mankeert.
30-10-2012, 12:57 door Anoniem
"9. Het UMC St Radboud behoudt zich het recht voor deze voorwaarden en uitsluitingen eenzijdig te wijzigen. UMC St Radboud zal daarover bericht geven op de website van MijnRadbouddossier. Door in te loggen op de website van MijnRadbouddossier accepteert de patiënt de bijgestelde voorwaarden."

Door in te logen accepteert de patiënt de bijgestelde voorwaarden?
Is dat normaal?

Weet iemand waar deze data wordt opgeslagen?
30-10-2012, 18:25 door ernie
Door Anoniem:
Door in te logen accepteert de patiënt de bijgestelde voorwaarden?
Is dat normaal?
Daar heb je wel een punt.
Waarom niet gewoon een pagina met duidelijk leesbare voorwaarden (uitprintbaar) met onderaan een vinkje "Ja, ik ga akkoord met deze voorwaarden"?

Op deze manier werk je in de hand dat mensen zonder dat ze het door hebben akkoord gaan met iets waar ze vaak het bestaan niet eens van weten.

Gezien de rumoer rondom het opslaan en lekken/hacken van gevoelige persoonsgegevens en vooral de aansprakelijkheidskwestie in het geval van een lek/hack, lijkt het me cruciaal dat mensen duidelijk, bewust en ondubbelzinnig akkoord gaan met eventuele voorwaarden.

Ik vraag me ook af... mag dit wel?

Beetje guerilla-ICT tactieken als je het mij vraagt.
Doet me denken aan de South Park aflevering HumancentiPad.
25-11-2012, 16:57 door Anoniem
dus als je inlogt heb je een nier afgestaan, ben je bloeddonor en sta je experimentele hersenoperaties toe
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.