image

Politie vindt gestolen iPhone dankzij app en speurhond

donderdag 1 mei 2014, 11:37 door Redactie, 3 reacties

De politie heeft een iPhone die het afgelopen weekend in Naaldwijk werd gestolen dankzij de 'Find my iPhone' app en een speurhond teruggevonden. De bewoonster van een woning aan de Opstalweg ontdekte afgelopen weekend dat er was ingebroken in haar woning, waarbij haar iPhone was gestolen.

Na ontdekking van de inbraak gebruikte het slachtoffer de 'Find my iPhone' app om de gestolen iPhone te traceren. Toen zij naar buiten keek zag ze de twee vermoedelijke inbrekers lopen, die vervolgens door de politie werden aangehouden. De gestolen telefoon werd echter niet gevonden. Beide verdachten zaten het hele weekend vast en werden afgelopen maandag in vrijheid gesteld. De twee 18-jarige mannen weigerden echter een verklaring af te leggen.

Afgelopen dinsdag zag de vrouw de mannen wederom door de straat lopen. Ze alarmeerde direct de politie die enkele minuten later de verdachten aanhield. Volgens de politie hadden de verdachten de telefoon kennelijk in de buurt verstopt en kwamen ze die nu ophalen. Ook na de tweede aanhouding bleek de iPhone spoorloos verdwenen te zijn. Met behulp van een speurhond werd de gestolen telefoon uiteindelijk in de nabije omgeving gevonden. Beide verdachten zitten nog vast.

Reacties (3)
01-05-2014, 13:50 door Anoniem
Lekker bericht weer, als ik het zo lees heeft de vrouw twee keer de dieven zien lopen en beide keren kon de app de iphone niet vinden. Dus de app heeft niet gewerkt... en de iphone is dan ook niet gevonden dankzij de app. Kuddo's voor de speurhond.
02-05-2014, 01:07 door Anoniem
Ik denk dat 'Find my iPhone' uitstekend werkte.
Dat programma zei tegen de juffrouw: "Kijk naar buiten. Dan zie je de twee boefjes lopen".
En inderdaad, de boefjes liepen daar. Tegen de tijd dat de politie aanwezig was hadden de boefjes de telefoon verborgen.
De boefjes wilde de telefoon later ophalen en dat liep helaas fout af (voor de boefjes).
Ik denk dat 'Find my iPhone' niet precies op de meter zijn of haar positie kan opgeven.
En voor de laatste paar meter is een speurhond kennelijk reuze handig.
02-05-2014, 12:27 door Anoniem
Beter even gewacht tot ze hem zelf weer in bezit hadden , nu gaan ze geen veroordeling krijgen wegens te weinig/geen bewijs .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.