image

39% Amerikanen wijzigt wachtwoorden wegens Heartbleed

donderdag 1 mei 2014, 13:01 door Redactie, 2 reacties

39% van de Amerikaanse internetgebruikers heeft vanwege de Heartbleed-bug in OpenSSL wachtwoorden gewijzigd en accounts opgeheven, zo blijkt uit telefonisch onderzoek van het PewResearch Internet Project dat onder 1500 Amerikaanse volwassenen werd uitgevoerd.

Via het lek in OpenSSL was het mogelijk om informatie uit het geheugen van webservers te stelen, zoals wachtwoorden en sessiecookies. Vanwege de bug zegt 39% dat ze hun wachtwoord hebben gewijzigd of zelfs accounts hebben opgeheven. 29% van de ondervraagde Amerikanen denkt dat hun persoonlijke informatie risico door de Heartbleed-bug heeft gelopen. Zes procent is er zelfs van overtuigd dat hun privédata via de bug is gestolen.

Heartbleed werd uitgebreid door de media belicht. 60% van de Amerikaanse volwassenen en 64% van de Amerikaanse internetgebruikers heeft van de bug gehoord. Verder blijkt dat het met name rijke en hoogopgeleide Amerikanen zijn die via het internet het nieuws over de bug meekregen. Ook waren er meer mensen in deze groep (48%) die maatregelen vanwege het lek hadden genomen dan bij laagopgeleide (31%) Amerikaanse internetgebruikers het geval was.

Reacties (2)
02-05-2014, 07:43 door Anoniem
You believe this yourself?
05-05-2014, 01:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.