image

Israëlische politie doelwit van Xtreme RAT

dinsdag 30 oktober 2012, 09:46 door Redactie, 5 reacties

Bij de aanval op de Israëlische politie die vorige week plaatsvond, werd de Xtreme RAT gebruikt. Dat beweert het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro. Politiefunctionarissen lieten weten dat vanwege een dreigende aanval met USB-sticks of cd-roms, alle systemen offline gingen. Ook mochten agenten geen USB-sticks meer op de politiecomputers en hun eigen computers aansluiten.

Volgens Trend Micro begon de aanval met een e-mail. Het bericht had als onderwerp 'IDF strikes militants in Gaza Strip following rocket barrage' en bevatte een RAR-bijlage. Dit bestand is in werkelijkheid de Xtreme remote access Trojan (RAT).

Deze malware werd eerder ingezet tegen Syrische opstandelingen. Via de Xtreme RAT is het mogelijk om informatie van de computer te stelen en die allerlei opdrachten te geven.

De nieuwste versie van de malware ondersteunt Windows 8, kan informatie van de microfoon en bureaublad stelen, alsmede wachtwoorden uit Chrome, Firefox, Opera en Safari stelen.

Reacties (5)
30-10-2012, 10:18 door Anoniem
Linux een ideetje?
30-10-2012, 10:55 door yobi
Dus een mail van een artikel uit de Haaretz (recent artikel). Een bijlage met foto's (virus) erbij. De mail naar zoveel mogelijk mail-adressen van de target versturen. Vervolgens afwachten wie de mail allemaal opent. Standaard manier van een hacker lijkt me.
30-10-2012, 11:17 door Anoniem
Door Anoniem: Linux een ideetje?
want linux is veilig? waanideeën ook altijd.
Zie android of http://www.debian.org/security/ voor meer informatie betreffende de zogenaamde linux veiligheid.
30-10-2012, 12:12 door Riviera
Nee je gaat zomaar een emailtje met een .rar openen....koekoek..
30-10-2012, 17:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Linux een ideetje?
want linux is veilig? waanideeën ook altijd.

Lol, beetje snel gepikeerd soms? Niemand claimde dat linux veilig was. Geen enkele kernel is 100% veilig. De enige mensen die dat roepen zijn fanboys/marketing figuren van closed source kernels. Dat is juist waarom de linux kernel veiliger is dan een closed source kernel zoals windows die heeft bijvoorbeeld, de ontwikkel methode en filosofie rekenen erop dat er fouten zijn die gefixed moeten worden.

Android is een OS, Debian ook trouwens, niet echt zinnige plekken om informatie over veiligheid van linux te vinden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.