image

Yahoo gaat privacyinstelling consument negeren

vrijdag 2 mei 2014, 10:23 door Redactie, 9 reacties

Yahoo heeft besloten om voortaan de voorkeur van consumenten te negeren die aangeven dat ze niet op internet gevolgd willen worden. Consumenten kunnen via hun browser de Do Not Track-optie aanvinken, die in sommige browsers ook standaard staat ingeschakeld.

Deze optie stuurt informatie naar de website waarin wordt aangegeven dat de gebruiker niet gevolgd wil worden en geen gepersonaliseerde advertenties wil. Het is vervolgens aan de website om hier gehoor aan te geven, aangezien de voorkeur niet technisch wordt afgedwongen. Yahoo heeft nu besloten de instelling te negeren. "We denken dat een gepersonaliseerd web het beste is", aldus een verklaring van het Yahoo Privacy Team.

Yahoo geeft als excuus dat de markt verdeeld is over Do Not Track en er nog altijd geen universele standaard is afgesproken, wat volgens één van de bedenkers van Do No Track mede komt door tegenwerking van de advertentie-industrie. Gepersonaliseerde advertenties leveren meer op dan ongerichte advertenties, maar zouden door Do Not Track niet meer getoond kunnen worden.

Yahoo laat weten dat gebruikers hun privacy nog wel via Yahoo zelf kunnen beheren, maar hiervoor is een Yahoo-account vereist. "De privacy van onze gebruikers blijft een topprioriteit van ons", zo besluit het Yahoo Privacy Team.

Reacties (9)
02-05-2014, 10:39 door Anoniem
"We denken dat een gepersonaliseerd web het beste is, aldus een verklaring van het Yahoo Privacy Team."

Kennelijk heeft het Yahoo "Privacy" Team meer op met de commerciele belangen van het bedrijf, dan met de privacy van gebruikers. Hoe serieus kan je zo'n club nemen.....
02-05-2014, 12:02 door Anoniem
Je krijgt steeds meer internetbedrijven die zeggen: je kunt dit wel willen, maar wij trekken ons daar niets van aan. Respectloosheid ten top. Het internet ontwikkelt zich steeds meer in de richting van een soort bedrijven-dictatuur.
02-05-2014, 12:04 door Anoniem
Door Anoniem: "We denken dat een gepersonaliseerd web het beste is, aldus een verklaring van het Yahoo Privacy Team."

Kennelijk heeft het Yahoo "Privacy" Team meer op met de commerciele belangen van het bedrijf, dan met de privacy van gebruikers. Hoe serieus kan je zo'n club nemen.....

Dat is natuurlijk niet zo gek voor een commercieel bedrijf dat geld verdiend met de advertentieinkomsten bij gratis diensten.
Je kan het de bond van vegetariers ook niet kwalijk nemen dat ze meer op hebben met de belangen van runderen dan met die van vleeseters, of dat een privacy-waakhond meer op heeft met privacy dan met justitiele opsporingsmogelijkheden. Ik begrijp niet zo goed wat daarmee mis is, of waarom ik ze dan niet meer serieus zou moeten nemen. Ik zou zeggen, stop met het afnemen van gratis diensten van Yahoo e.d. en onthoud, als je niet betaald, ben jij het product.
02-05-2014, 13:38 door Wim ten Brink
Ik denk dat het tijd wordt om Yahoo dan maar op een blacklist te plaatsen, net als Flickr. (Want is eigendom van Yahoo.) Het zou misschien wel mooier zijn als een privacy-organisatie een dergelijke blacklist gaat beheren en gebruikers deze via een add-in aan hun browser kunnen toevoegen. De blacklist zorgt er dan voor dat deze websites geen verkeer meer krijgen omdat ze consumenten blijven volgen.
02-05-2014, 14:04 door Anoniem
Nou, dan maar weer meer op tor inzetten en beter letten op filteren wat je naar websites stuurt. Ik gebruikte altijd adblockers zonder externe lijsten, door dus zelf alles wat knippert en danst en ongeoorloofd filmpjes start individueel te blokkeren, maar kom daar nu op terug. Ik weet niet welke trackers yahoo allemaal gebruikt en dat interesseert ook niet meer, ze zijn vanaf nu allemaal als vijandig te zien en worden dus ook zo behandeld.
02-05-2014, 15:38 door mcb
Voor degenen met een yahoo account (in mijn geval mailbox), ga naar:
instellingen -> privacy -> opt out.

Overigens helpt FF met adblockplus ook.
Heb al jaren geen advertentie meer gezien.
02-05-2014, 22:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-05-2014, 15:47 door Anoniem
Wat yahoo eigenlijk wil zeggen => we hebben ontdekt dat er met snuffelen en tracking meer geld te verdienen valt dan (geen tracking). HEt is gewoon ordinaire datadiefstal wat ze doen.
05-05-2014, 01:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.