image

VS maakt cyber onderdeel van legeroefeningen

dinsdag 30 oktober 2012, 14:16 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse leger heeft 'cyber' een onderdeel van de legeroefeningen gemaakt. "We hadden het proces nog niet goed doorgedacht hoe we cyber, of het netwerk, vanuit een wapenstandpunt gezien konden gebruiken", aldus Luitenant-generaal Donald Campbell tijdens een speech in Washington. Afgelopen zomer vond een oefening plaats waar ook vertegenwoordigers van het Amerikaanse Cyber Command aan meededen.

Zo konden traditionele gevechtstroepen leren hoe cyber in een conflict is te gebruiken. "Dit was een Kaspische Zee scenario tegen een vijand van gelijk niveau", merkte Campbell op. Het gaat dan om een gevecht met een land dat over geavanceerde wapens beschikt, zoals Rusland.

Campagne
Naast het inzetten van tanks, infanterie en artillerie, keken de commandanten ook hoe ze cyber in de campagne konden gebruiken. De cyberaanval was gericht tegen een divisie en zeer succesvol, aldus Campbell.

Vanwege de aanval zou de commandant van de aangevallen divisie 40% minder goed zijn troepen kunnen aansturen en inlichtingen verzamelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.