image

Iran: VS is schepper cyberterrorisme

dinsdag 30 oktober 2012, 15:00 door Redactie, 10 reacties

De Verenigde Staten zijn de scheppers van het cyberterrorisme en geven andere landen de schuld om zelf meer cyberaanvallen uit te voeren. Dat beweert de Iraanse minister van Defensie, Brigadegeneraal Ahmad Vahidi. "Cyberterrorisme is in de VS ontstaan, de Amerikaanse overheid baant de weg voor mee cyberterrorisme door anderen te beschuldigen." Vahidi reageerde op uitspraken van de Amerikaanse minister van Defensie, Leon Panetta.

Die stelde dat Iran vermoedelijk achter de aanvallen op de Saoedische oliegigant Aramco zat. Vahidi haalde ook uit naar Israël , dat onafhankelijke landen onder druk zou zetten door het uitvoeren van cyberaanvallen tegen ze.

"Ze hebben veel cyberaanvallen tegen Iran gepland en uitgevoerd", laat Vahidi weten. Die voegt eraan toe dat de aanvallen door Iraanse experts zijn afgeslagen.

Reacties (10)
30-10-2012, 15:16 door Fabian76
Tja. Ook in het westen hebben we propaganda die wellicht niet altijd even goed door de beugel kan. Ik denk dat er wel meer landen zijn die met vingertjes wijzen naar elkaar. Ik ben bang dat je daar ook nooit aan zult ontkomen.
30-10-2012, 15:59 door Anoniem
Tot de VS Nederland aanvalt. Wat dan?
30-10-2012, 16:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-10-2012, 18:27 door Security Scene Team
Door Peter V: Iran moet niet zo snel zijn vingertje omhoogsteken.
Ziet maar eens hoe ze hun eigen mensen opknopen..

ben het niet vaak metje eens maar nu toch echt wel.
ze knopen idd hun eigen mensen op, alvolgens het bekende "boekje" je weet wel welk boekje.
en daar mag niks van gezegt worden, nu amerika dat juist wel doet vinden zij het gerechtvaardigt om Terroristische aanslagen de moeten plegen waar soms wel honderden slachtoffers vallen, on-schuldige mensen he.

een Extreem technisch virusje kan dan niet veel kwaad lijkt me. ik bedoel Ja amerika startte het, en ja het lukte met stuxnet en weet ik al wat meer maar zij kiezen wél voor n manier waarbij geen on-schuldigen worden gedood.
ze pakken daarmee de verantwoordelijke en das de iraanse president. het lijkt hem goed te raken als je de berichten eropna leest.

let vooral op hoevaak ze in berichten zeggen "het is afgeslagen door iraanse experts" omg..
30-10-2012, 21:06 door Anoniem
@Peter V & SST; blijkbaar is het voor jullie nogal lastig om het een los van het andere te zien? Wat is de overlap tussen cyberterrorisme en uitvoering van wetgeving (waar je het verder niet mee eens hoeft te zijn) en de aanslagen op Aramco? De uitvoering van de doodstraf, waar jullie aan refereren staat los van het artikel, en komt enkel voort uit jullie onderbuik.

Blijkbaar schort er het een en ander aan jullie denkvermogens. En laat dat nou net hetgeen zijn, waar Wilders cs. op parasiteren. Ophanging is gruwelijk, maar hoeveel cyberterroristen zijn er in Iran opgehangen? Nul (voor zover ik weet!)

Het is trouwens ook nogal hypocriet, een ander iets verwijten over het vingerwijzen terwijl je hetzelfde doet in twee regels tekst. Hier heb je mijn vinger, bepaal zelf maar of je er aan trekt.

Los van de gebruikelijk propaganda/ retoriek, in dit geval van Vahidi, kan ik deze niet geheel ongelijk geven. De cyberterroristen zijn veelal in dienst van de overheid. En als het aan Opstelten cs. ligt: binnenkort (op) actief in Nederland!

Ik sluit mij aan bij hetgeen Fabian76 eerder zei.
30-10-2012, 22:46 door Anoniem
VS van het internet afsluiten! dat leert hun wel stelletje mafkezen
31-10-2012, 08:49 door Anoniem
Dit is een soort trekpoppentheater. De VS geeft Iran de schuld (of een willekeurig ander land daar in de buurt). Iran geeft de VS de schuld. En Israel. Bla bla. De rhetoriek wordt af en toe wat extra aangezwengeld maar in feite gebeurt er he-le-maal niets nieuws daar. Dit soort uitspraken zijn dan ook vooral voor binnenlandse consumptie bedoeld. Panetta zat gewoon naar weer meer budget te hengelen. Nu ziet deze Iranees zijn kans schoon om de VS een mooie tik op de neus te geven.

En dat'ie dan toevallig best eens gelijk kon hebben is alleen maar leuk voor hem. Voor de VS zal het verder niet uitmaken als een niet-Amerikaan eens gelijk heeft, zulke dichtgetikte provincialen zijn het daar wel. Wat ze in de VS ook niet snappen is dat dit soort rhetoriek breeduit in de staatsmedia wordt uitgemeten in het midden oosten, en dat dit hun reputatie aldaar geen goed doet. Niet dat hun reputatie aldaar nog veel slechter kan. Maar om daar nou regelmatig extra olie op het vuur te gooien is ook weer zoiets.
31-10-2012, 09:00 door Anoniem
Door Peter V: Iran moet niet zo snel zijn vingertje omhoogsteken.
Ziet maar eens hoe ze hun eigen mensen opknopen..
En wat heeft dat hiermee te maken? De VS heeft ook nog steeds de doodstraf, en ook nog eens een handje van het stiekem ontvoeren van andermans staatsburgers en die dan in een derde land eens goed te gaan martelen. Moet je eens zien hoeveel zij hun vingertje opsteken naar alles en iedereen en tegelijk, keer op keer, zelf nog ergere dingen doen.

Echt, als je dat erbij gaat halen, dan verliest de VS het subiet, alleen al op die overdosis hypocrisie waar hun huidige staatsbestel van gemaakt is.

Het verschil is dat wij gewend zijn door een bril met sterren en strepen te kijken, en dat in het midden oosten die bril invers is. Ga je objectief kijken dan is iedereen schuldig. In dit geval hebben we het over een riposte van Iran tegen een verbale aanval van de VS. Waarom zou Iran niet de bal terug mogen kaatsen? Vertel?
31-10-2012, 10:14 door Overcome
Door Peter V: Iran moet niet zo snel zijn vingertje omhoogsteken.
Ziet maar eens hoe ze hun eigen mensen opknopen..

Precies! Je kunt veel van de Amerikanen zeggen, maar niet dat ze hun eigen volk nog opknopen. Dat doen ze, afgezien van wat incidenten in de zuidelijke staten, al lang niet meer. Daar gebruiken ze nu naalden voor, en ze doen het best voortvarend: http://www.deathpenaltyinfo.org/executions-year.
01-11-2012, 02:11 door hans2009
De VS staan al decennia bekend om het feit dat eerst chaos wordt gecreeerd om daarna een excuus te hebben om heel veel belastinggeld te besteden om de chaos te bestrijden. Dit alles alleen uit winstbejag. Na het starten van de War on Drugs begin jaren zeventig floreerde de gevangenis-industrie enorm. Na de aanslagen on 11 september floreerde de wapenindustrie als nooit te voren. Nu zie je hetzelfde patroon met cyberterrorisme, een voorwendsel om miljoenen belastinggeld extra te gaan besteden om een 'oplossing' te bieden tegen cyterterrorisme.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.