image

Topmannen verlaten anti-virusbedrijf Kaspersky

zaterdag 3 mei 2014, 11:04 door Redactie, 5 reacties

Verschillende topmannen van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab hebben het bedrijf verlaten na discussie met oprichter Eugene Kaspersky over de te voeren bedrijfsstrategie. Dat meldt persbureau Reuters. Het zou onder andere gaan om Steve Orenberg en Nikolay Grebennikov.

Orenberg was de president van de Noord-Amerikaanse afdeling van Kaspersky en zou het merk in de VS groot hebben gemaakt. Grebennikov leidde het wereldwijde onderzoek en ontwikkeling bij de virusbestrijder. Volgens Eugene Kaspersky waren de twee topmannen het niet eens over de te voeren bedrijfsstrategie. Beide mannen zouden met wederzijdse instemming het bedrijf hebben verlaten, maar details worden niet gegeven.

Onlangs verlieten ook al Peter Merkulov, de vicepresident van de Noord-Amerikaanse afdeling, en John Malatesta, hoofd van zakelijke marketing, het bedrijf. Vorige maand besloot ook Timur Tsoriev, vicepresident overheid en strategische relaties bij de Noord-Amerikaanse afdeling, zijn biezen te pakken.

Reacties (5)
03-05-2014, 11:36 door Anoniem
Vraag me af waar dat over ging. Zou Eugene "iedereen aan het internetpaspoort" Kaspersky willen uitbreiden naar digitaal identiteitsmanagement, -tracking, of zelfs "corporate filtering" en andere censuur?
03-05-2014, 13:45 door Anoniem
Eugene Kaspersky, de man die Edward Snowden een verrader vond die in de hel zou moeten rotten... Wellicht toch een backdoor in Kaspersky waar de andere topmannen niet mee kunnen leven?
03-05-2014, 14:43 door Anoniem
Het is niet voor niets dat de vrouw van Kaspersky voorheen de zakelijke kant deed. :)

Bij Symantec is het net zo'n soap.
03-05-2014, 18:40 door Anoniem
Door Anoniem: Eugene Kaspersky, de man die Edward Snowden een verrader vond die in de hel zou moeten rotten... Wellicht toch een backdoor in Kaspersky waar de andere topmannen niet mee kunnen leven?

Zakelijke topmannen die om _ethische_ redenen opstappen ?
Dat lijkt me vergezocht.

Ik denk toch echt eerder bedrijfsstrategie, en dan vooral de hoek van aandelen/opties voor zittend management.
04-05-2014, 08:02 door Anoniem
Straks in het nieuws: Na VKontakte krijgt Poetin nu ook Kaspersky in handen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.