image

Anonymous inspiratiebron voor computerspel

zondag 4 mei 2014, 13:52 door Redactie, 5 reacties

De makers van het computerspel Watch Dogs hebben Anonymous als inspiratie voor één van de groepen uit het spel gebruikt, zo laat één van de ontwikkelaars weten. Watch Dogs is een spel dat later deze maand op verschillende platformen verschijnt en waarin een 'grey hat hacker' de hoofdrol speelt.

Gebruikers kunnen via allerlei apps die de hoofdrolspeler op zijn smartphone heeft staan op allerlei systemen inbreken. In het spel komen ook verschillende groeperingen voor, waaronder een groep die 'DedSec' heet en op de activistische internetbeweging Anonymous is gebaseerd.

"Ja [Anonymous] was een inspiratiebron, we wilden deze georganiseerde en gedesorganiseerde organisatie met een bepaalde structuur, iets wat we zien gebeuren in het spel", laat Thomas Geffroyd van spelontwikkelaar Ubisoft tegenover de Examiner weten. Ubisoft zou de hackinggemeenschap voor informatie hebben benaderd en verschillende hackerconferenties en bijeenkomsten hebben bijgewoond.

"Ik denk dat ze vrij boos zijn over het beeld [van echte hackers] dat al jaren wordt getoond", stelt Geffroyd. Hij merkt op dat de hackinggemeenschap zeer groot en divers is. "Je hebt black hats, dat criminelen zijn, maar er is ook een groot deel van de gemeenschap dat uit securitymensen bestaat die dingen proberen te repareren en apparaten testen om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Er is een zeer groot deel van de hackinggemeenschap dat ons elke dag helpt."

Reacties (5)
04-05-2014, 15:24 door Anoniem
Hij heeft goed rondgekeken en er uiteindelijk net zoveel van gesnapt als de hoedjesbendes. Wel te verwachten eigenlijk; hij is per slot van rekening onderdeel van de vermaaksindustries. Je weet wel, Hollywood enzo.
04-05-2014, 17:50 door Anoniem
Niet alleen helpt maar ook beschermd mag ik der wel bij vermelden!
05-05-2014, 09:45 door Anoniem
Door Anoniem: Niet alleen helpt maar ook beschermd mag ik der wel bij vermelden!

Helaas zijn er blijkbaar op grammaticaal gebied nog wel enkele patches nodig.
05-05-2014, 12:40 door Anoniem
Kan iemand dit voor mij vertalen?

"Ja [Anonymous] was een inspiratiebron, we wilden deze georganiseerde en gedesorganiseerde organisatie met een bepaalde structuur, iets wat we zien gebeuren in het spel"
05-05-2014, 13:34 door Anoniem
Door Anoniem: Kan iemand dit voor mij vertalen?

"Ja [Anonymous] was een inspiratiebron, we wilden deze georganiseerde en gedesorganiseerde organisatie met een bepaalde structuur, iets wat we zien gebeuren in het spel"

Ondanks dat het gedesorganiseerd is (Iedereen is verspreid over de wereld, meesten kennen elkaar niet) is het tegelijkertijd ook georganiseerd omdat ze als één samenwerken als ze een doelstelling willen behalen.

Wat er misschien gebeurt in het spel is dat er samenwerking is vereist met anonymous players om samen problemen op te lossen?

Of was je al zover als dit, haha vergeet dan maar wat ik net heb geschreven :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.