image

Woninginbreker opgepakt dankzij volg-app op smartphone

maandag 5 mei 2014, 12:32 door Redactie, 0 reacties

De politie hield heeft gisteren een 57-jarige Ossenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een Udense woning. De man werd getraceerd via een volg-app op een gestolen smartphone. De bewoner van een huis aan de Pianostraat ontdekte kort na vijf uur dat er in de woning was ingebroken.

Er bleken lades te zijn doorzocht en er werd onder andere een smartphone en een laptop meegenomen. De bewoner zag de vermoedelijke dader nog wegfietsen en alarmeerde direct de politie. Omdat de gestolen smartphone voorzien was van een volg-app kon de bewoner de politie snel op het goede spoor van de vermoedelijke inbreker zetten.

De verdachte werd uiteindelijk getraceerd in Nistelrode, waar hij zich had verschanst in een tuin. De man had inderdaad de gestolen smartphone op zak. In de omgeving vond de politie de door de man gebruikte fiets, waarbij nog enkele andere gestolen goederen lagen. De verdachte, een bekende veelpleger, zit vast. Een politieman deed aangifte tegen de Ossenaar om dat hij hem, en zijn familie, met de dood bedreigde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.