image

AMBER Alerts op Google Maps en zoekmachine

donderdag 1 november 2012, 00:04 door Redactie, 1 reacties

Google heeft besloten om informatie van Amerikaanse AMBER Alerts op Google Maps en de Google zoekmachine te plaatsen. Het AMBER Alert is een landelijke waarschuwing die politie uitstuurt bij urgent geachte kindervermissingen en – ontvoeringen. Wie Google Search of Maps gebruikt krijgt een AMBER Alert te zien als er wordt gezocht naar gerelateerde informatie in een bepaald gebied waar recentelijk een kind is ontvoerd of vermist.

Noodsituatie
De waarschuwing verschijnt ook als er gericht naar de vermissing zelf wordt gezocht en wordt zowel op de desktop als mobiele versies getoond. Het initiatief is opgezet met het Amerikaanse Centrum voor Vermiste en Misbruikte Kinderen (NCMEC) en draait op het Google Public Alerts platform. Dit zijn waarschuwingen die in het geval van noodsituaties worden verspreid.

"Door de beschikbaarheid van deze waarschuwingen via onze diensten te vergroten, hopen we dat meer mensen gaan zoeken naar de kinderen waarvoor een AMBER Alert is uitgegeven en het aantal veilig teruggevonden kinderen stijgt", zegt Phil Coakley, software engineer bij het Google Public Alerts team

Reacties (1)
01-11-2012, 10:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.