image

Hacker Strip vertelt verhaal van 'echte hackers' in stripvorm

dinsdag 6 mei 2014, 10:57 door Redactie, 5 reacties

Gisteren is de eerste aflevering van Hacker Strip verschenen, een website die stelt "de echte verhalen" van "echte hackers" in stripvorm te vertellen. De eerste aflevering genaamd "Timbuktu Incident" gaat over een groep penetratietesters die een advisory gebruiken om een werkende exploit te ontwikkelen.

Hacker Strip is bedacht door Ravi Kiran alias "Raaka", die zelf op het gebied van informatiebeveiliging werkzaam is. Ondanks veel positieve reacties zijn er ook kritische geluiden omdat er nogal veel stereotypes worden gebruikt. De volgende aflevering verschijnt op 15 mei en gaat over het onderzoek van beveiligingsonderzoekers Charlie Miller en Chris Valasek naar het hacken van auto's.

Reacties (5)
06-05-2014, 11:21 door Anoniem
"Aw, ain't that cute. But it's wrong." Je kan de meest ingenieuze propaganda inelkaar zetten, maar het verandert de onderliggende werkelijkheid niet. Het gaat hier om s'kiddies, ook al zijn ze dan nog zo opgeprofessioneeld, welke termen ze zich ook toeeigenen. Ook een opgepoetste drol is en blijft een drol.
06-05-2014, 11:47 door Anoniem
TLDR;
06-05-2014, 11:50 door Anoniem
Door Anoniem: "Aw, ain't that cute. But it's wrong." Je kan de meest ingenieuze propaganda inelkaar zetten, maar het verandert de onderliggende werkelijkheid niet. Het gaat hier om s'kiddies, ook al zijn ze dan nog zo opgeprofessioneeld, welke termen ze zich ook toeeigenen. Ook een opgepoetste drol is en blijft een drol.

Dit zijn geen script kiddies. De kiddies gebruiken metasploit e.d. om aanvallen uit te voeren. Script kiddies zijn niet in staat om pcap files te lezen en hebben geen idee wat een named pipe is.

Peter
06-05-2014, 16:17 door Anoniem
Je kan het ontwikkelen van een exploit op basis van een advisory zien als het reproduceren van een wetenschappelijk experiment, je hebt vanwege de advisory wat meer informatie maar voor het grootste gedeelte zal je de vulnerability opnieuw moeten uitvinden. de personages die in de strip worden beschreven hebben dus echt wel de nodige skills om dat te kunnen doen.
06-05-2014, 17:04 door Anoniem
Door Anoniem: Dit zijn geen script kiddies. De kiddies gebruiken metasploit e.d. om aanvallen uit te voeren. Script kiddies zijn niet in staat om pcap files te lezen en hebben geen idee wat een named pipe is.
Jouw criteria hebben nul komma niets te maken met de "hacker" mindset te maken. Alweer, opgepoetste drollen zijn nog steeds drollen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.