image

Oprichter beveiligingsbedrijf leest e-mail alleen op iPad

dinsdag 6 mei 2014, 15:38 door Redactie, 10 reacties

De oprichter van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Mandiant, dat onlangs nog voor bijna 1 miljard dollar werd overgenomen, leest zijn e-mail alleen op een iPad. Dat moet de impact van een succesvolle aanval namelijk verkleinen, zo laat Kevin Mandia tegenover The Register weten.

Mandia maakte vorig jaar al via de media bekend hoe hij het doelwit van een gerichte aanval was geworden, waarbij hij zogenaamde facturen kreeg van het limousineverhuurbedrijf dat hij regelmatig gebruikt. Hij ontdekte de aanval toen de aanvallers hem een PDF-bijlage stuurden op een dag dat hij de limousinedienst niet had gebruikt. Vervolgens stuurde hij het bericht door naar de analisten van zijn bedrijf, die bevestigden dat er malware in het document zat verstopt.

"Mensen proberen ons continu te hacken", aldus Mandia. Hij merkt op dat beveiligingsincidenten uiteindelijk onvermijdelijk zijn. Zijn strategie is dan ook om de gevolgen van een gehackt systeem voor zover het kan te beperken. "Ik probeer zoveel mogelijk zaken face-to-face te doen of over de telefoon. Ik e-mail ook niet veel en als ik het doe, gebruik ik een iPad." Mandia adviseert bedrijven om hun aanwezigheid op internet zo klein mogelijk te houden. "In tegenstelling tot wat de marketingafdeling misschien adviseert."

Reacties (10)
06-05-2014, 16:12 door Anoniem
"De oprichter van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Mandiant, dat onlangs nog voor bijna 1 miljard dollar werd overgenomen, leest zijn e-mail alleen op een iPad. Dat moet de impact van een succesvolle aanval namelijk verkleinen, zo laat Kevin Mandia tegenover The Register weten."

Tenzij je natuurlijk in de media gaat verkondigen wat voor hardware je gebruikt; dat maakt een aanval weer gemakkelijker.
06-05-2014, 16:40 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-05-2014, 16:41
[Verwijderd]
06-05-2014, 16:46 door Anoniem
Wel een looser als die nog zelf facturen krijgt en er ook nog wat mee doet. Beetje oprichter heeft een accountant of boekhouder of secretaresse.. Klinkt niet echt geloofwaardig... Ik heb een relatief klein bedrijf, zeker geen miljoenen omzet maar ik heb geen tijd en zin om facturen door te spitten hoor.

Broodje aap of Apple reclame...
06-05-2014, 16:59 door Anoniem
'' over de telefoon ''

Voip telefonie ? Kunnen gesprekken toch afgeluisterd worden en met dat materiaal kan je weer een vervolgactie ondernemen.
07-05-2014, 09:58 door Anoniem
Waarschijnlijk niet zo onverstandig om het op een ander apparaat te doen dan waarmee je op je bedrijfsnetwerk zit; hopelijk is de wifi die de ipad gebruikt dan ook volledig gescheiden van dat netwerk. Maar om dan een gesloten apparaat te kiezen dat bekend staat om zijn slechte manier van certificaatbeheer, zijn thuisbelgedrag en pogingen om je een cloud op te dringen...
07-05-2014, 10:06 door Anoniem
Door Anoniem: Wel een looser als die nog zelf facturen krijgt en er ook nog wat mee doet. Beetje oprichter heeft een accountant of boekhouder of secretaresse.. Klinkt niet echt geloofwaardig... Ik heb een relatief klein bedrijf, zeker geen miljoenen omzet maar ik heb geen tijd en zin om facturen door te spitten hoor.

Broodje aap of Apple reclame...

wel 1000 miljoen dollar in zijn zak. Ik begrijp dat jij meer verdient, want jij hebt geen zin om dat soort klusjes te doen, hahahah
07-05-2014, 10:13 door Mysterio
De meneer komt wat labiel over. Maar goed dat z'n bedrijf overgenomen is want dit soort stress is slecht voor de gezondheid.
07-05-2014, 13:53 door VriendP - Bijgewerkt: 07-05-2014, 13:55
Deze man begrijpt het: zolang we email blijven gebruiken zijn we kwetsbaar. Of we moeten alle attachments en URLs gaan blokkeren.

Maar het probleem is veel breder dan dat.Als je teruggaat naar bijvoorbeeld 3 jaar geleden en je bedenkt dat we ons toen veilig waanden, daar tegenover zet wat er in de afgelopen drie jaar bekend is geworden en je dan afvraagt wie er destijds mogelijk al op de hoogte waren van op dat moment nog ongepubliceerde vulnerabilities, kun je eigenlijk wel veilig concluderen dat elk gevoel van veiligheid onterecht is en dat alle informatie die digitaal wordt opgeslagen door zowel personen als bedrijven op systemen die verbonden zijn met een netwerk al jaren op straat ligt. Of tenminste zonder veel moeite gestolen kan worden door overheden, geheime diensten en andere vermogende partijen.

Wie heeft het internet ook alweer ontwikkeld? Ohja. Nou, dan zijn we er wel uit. Alles. is. lek.
07-05-2014, 20:18 door Anoniem
Zo weinig vertrouwen in zijn eigen product dat ie alleen vertrouwd op de Ipad.
10-06-2014, 10:45 door Anoniem
Die meneer is nou niet bepaald labiel, aangezien hij een bedrijf heeft kunnen bouwen wat vervolgens is verkocht voor 1 miljard dollar.
Ten tweede is zijn product één van de meest succesvolle cybercrime network forensics oplossing die er wereldwijd bestaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.