image

Bijna 100 Thaise overheidssites besmet met malware

woensdag 7 mei 2014, 10:11 door Redactie, 0 reacties

Vorig maand zijn aanvallers erin geslaagd om bijna 100 websites van de Thaise overheid over te nemen en te gebruiken voor het verspreiden van malware. In totaal werden 500 verschillende aanvallen vanaf de gekaapte websites uitgevoerd, zo laat internetbedrijf Netcraft weten.

Daarmee waren de besmette Thaise overheidssites verantwoordelijk voor 85% van alle malware die wereldwijd op overheidssites werd aangetroffen. Het ging onder andere om websites van Thaise politiekorpsen en het leger. Zodra bezoekers met ongepatchte software de websites bezochten raakten ze met malware geïnfecteerd. Eén van de gekaapte websites werd daarnaast gebruikt voor het uitvoeren van een phishingaanval op creditcardhouders.

Volgens Netcraft genieten overheidssites vaak meer vertrouwen dan andere websites. Een bijkomend probleem voor Thaise internetgebruikers is daarbij de politieke situatie in het land. "Het opruimen van deze aanvallen zal zeer waarschijnlijk niet de hoogste prioriteit van Thailand hebben, het land is verlamd sinds de verkiezingen door demonstranten werden geblokkeerd", zegt Paul Mutton van Netcraft.

Naast Thailand blijkt ook de Chinese overheid de zaakjes niet op orde te hebben, aangezien ook daar verschillende besmette websites werden aangetroffen. Bij elkaar waren Thailand en China verantwoordelijk voor 95% van alle malware die in april op overheidssites werd aangetroffen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.