image

Privégegevens 1,3 miljoen Orange-klanten gestolen

donderdag 8 mei 2014, 10:27 door Redactie, 5 reacties

Aanvallers zijn er weer in geslaagd om bij de Franse telecomprovider Orange in te breken en daar privégegevens van klanten te stelen. Dit keer werden de gegevens van 1,3 miljoen klanten buitgemaakt. Het gaat om telefoonnummers, geboortedatum en e-mailadressen.

Orange heeft klanten een e-mail gestuurd waarin voor de datadiefstal wordt gewaarschuwd. Volgens de telecomprovider kunnen de gestolen gegevens worden gebruikt voor phishingaanvallen op klanten via e-mail, sms of telefoon. De datadiefstal vond al op 18 april plaats, maar klanten zijn nu pas ingelicht. De telecomprovider had naar eigen zeggen tijd nodig om het onderzoek uit te voeren en het probleem te herstellen.

In januari werd Orange ook al het doelwit van een inbraak. Toen werden de gegevens van 800.000 klanten buitgemaakt. In beide gevallen heeft de telecomprovider niet laten weten hoe de aanvallers wisten binnen te komen.

Reacties (5)
08-05-2014, 10:49 door Anoniem
Opnieuw een bewijs dat persoonlijke data op het internet niet veilig zijn. Wie ze dus in de "cloud" of op Facebook opslaat, begrijpt er niks van.
08-05-2014, 12:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-05-2014, 13:58 door Anoniem
Door Ubuntu: niet helemaal mee eens

orange is een telecom bedrijf dat zijn zaakjes niet goed op orde had, gezien er tot 2x toe is ingebroken
cloudopslag is daarentegen een opslag op een drive, ergens ter wereld.

Dit wordt door gespecialiseerde bedrijven onderhouden.
zij zullen hun zaken veel beter op orde hebben dan een telecom bedrijf

Die bedrijven misschien wel. Maar wanneer hun klanten slordig zijn, kan er nog van alles fout gaan. Bovendien betekent "in de cloud" dat ik niet weet waar het echt staat. Staat het in het verkeerde land, kan de (r)overheid van dat land overal bij.
08-05-2014, 16:55 door Anoniem
Saillant detail is dat Orange.fr al enige tijd (weliswaar onder een eigen naam) Kaspersky Internet Security aanbiedt aan haar klanten met Orange Livebox,wellicht worden hun systemen dus ook door Kaspersky beschermd?
09-05-2014, 08:34 door Anoniem
Voor de mensen die zeggen en denken dat ze niet hebben te verbergen is er toch niets aan de hand?
Ik hoor die kreet al jaren: "Van mij mogen ze álles weten, ik heb niets te verbergen."

Ik heb ook niets te verbergen maar dat hoeft niemand te weten (Loesje)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.