image

Microsoft: vastbesloten hacker lastig te stoppen

maandag 5 november 2012, 11:03 door Redactie, 1 reacties

Vastbesloten hackers en gerichte aanvallen zijn lastig te stoppen en vormen voor veel bedrijven een grote uitdaging, aldus Microsoft. De softwaregigant maakte een rapport waar het ingaat op de werkwijze van de aanvallers en hoe bedrijven hiermee om kunnen gaan. "Vastbesloten tegenstanders en gerichte aanvallen gebruiken combinaties van technologie en tactieken waardoor de aanvaller anoniem en onzichtbaar blijft."

Aanval
Dat is volgens Microsoft ook de reden waarom deze aanvalsmethoden aantrekkelijk voor overheidsinstanties en andere landen zijn die zich met spionage-gerelateerde activiteiten bezighouden. Het extra beveiligen van de computernetwerken is niet voldoende om dit soort aanvallers buiten te houden.

"Veel beveiligingsexperts denken dat een vastbesloten tegenstander uiteindelijk succesvol zal zijn in het aanvallen van systemen, ook als het doelwit in de eigen bescherming heeft geïnvesteerd." Ondanks de kans op een succesvolle aanval moeten bedrijven toch op preventie inzetten, stelt Microsoft.

Aanpak
Om gerichte aanvallen te stoppen is het belangrijk dat zowel overheden als bedrijven informatie met elkaar delen. "Het succesvol bestrijden van dit soort dreigingen vereist gecoördineerde actie tussen de publieke en de private sectoren, en meer aandacht voor risicomanagement en incident respons."

In plaats van alle aandacht te geven aan het voorkomen van een infectie, gaat een effectieve risicomanagementstrategie er volgens Microsoft vanuit dat een vastbesloten aanvaller de buitenste laag weet binnen te dringen. "De implementatie van de risicomanagementstrategie balanceert dan ook investeringen in preventie, detectie, 'containment' en herstel."

Reacties (1)
05-11-2012, 13:22 door Anoniem
Daar zijn ze snel achter. Voor de rest van de wereld was dit al common knowledge dat iemand die doorzet zal slagen; wel jammer dat ze dan toch denken dat het door informatie te delen je ze toch stopt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.