image

'Kwart Google Play-apps vormt bedrijfsrisico'

maandag 5 november 2012, 15:29 door Redactie, 1 reacties

Een kwart van de Android-apps die via Google Play worden aangeboden vormt een beveiligingsrisico voor bedrijven. Dat beweert het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Bit9 aan de hand van 400.000 onderzochte Android-apps. 72% van de Android-apps gebruikt tenminste één permissie waarmee het programma toegang tot privégegevens of de functionaliteit van de smartphone krijgt.

26% van de apps heeft toegang tot privégegevens zoals e-mail en adresboek. "Het is niet alleen wat voor permissies een app vraagt, maar of die permissies nodig zijn voor de aard van de applicatie."

Risico
De ongeveer 100.000 apps die Bit9 als beveiligingsrisico bestempelt wil het bedrijf geen malware noemen. "Maar weinig apps zijn echt kwaadaardig", laat de beveiliger weten. "En Google is goed bezig met het vinden en verwijderen van deze apps van Google Play." De apps in kwestie zouden echter toegang tot privégegevens hebben die een risico voor bedrijven vormt."

"Als een smartphone voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt, vervaagt de lijn tussen persoonlijke- en bedrijfsgegevens", waarschuwt de beveiliger. Die wil vooral duidelijk maken dat een groot deel van de mobiele apps toegang tot informatie heeft waar mensen niet bij stilstaan.

"En als deze apparaten zowel zakelijke als persoonlijke data bevatten, is dit een probleem voor zowel de individuen als hun werkgevers."

Reacties (1)
06-11-2012, 02:11 door Anoniem
De gebruiker zal volledige controle en zeer eenvoudige toegang over de permissies moeten krijgen in de toekomst. Android heeft deze functies zelf nog niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.