image

Adobe komt met updates voor lekken in Reader en Acrobat

vrijdag 9 mei 2014, 10:16 door Redactie, 4 reacties

Naast Microsoft zal aanstaande dinsdag 13 mei ook Adobe met belangrijke beveiligingsupdates komen. Het gaat om updates voor Acrobat en Adobe Reader X (10.1.9) en XI (11.0.06) en eerdere versies voor Mac en Windows die meerdere kritieke lekken in de PDF-lezers zullen verhelpen.

Via de kwetsbaarheden kan een aanvaller, als het slachtoffer een kwaadaardig PDF-document opent, willekeurige code op het systeem uitvoeren. De updates hebben voor zowel Mac als Windows de hoogste prioriteit gekregen. Adobe adviseert in deze gevallen om de updates binnen 72 uur te installeren.

Adobe Reader is nog altijd een geliefd doelwit van cybercriminelen. Uit cijfers van Microsoft die deze week verschenen blijkt dat Adobe Reader, na Java, de meest aangevallen software via exploitkits is. Exploitkits maken misbruik van kwetsbaarheden die niet door gebruikers zijn gepatcht om malware op de computer te installeren.

Image

Reacties (4)
09-05-2014, 14:48 door EKTB
Adobe, wat een bedrijf zeg.

Als je Adobe Reader van Adobe's website download, is de kans groot dat die al verouderd is.

Daarom dus altijd na installatie op 'Help > Controleer voor updates' klikken, dan haalt ie de meest recente versie binnen.

Dat dat bedrijf nog bestaansrecht heeft... zeker alleen vanwege Photoshop.
09-05-2014, 18:57 door Anoniem
Door EKTB: Adobe, wat een bedrijf zeg.

Als je Adobe Reader van Adobe's website download, is de kans groot dat die al verouderd is.

Daarom dus altijd na installatie op 'Help > Controleer voor updates' klikken, dan haalt ie de meest recente versie binnen.

Dat is bij Microsoft hetzelfde hoor. Installeer maar eens een DotNET ofzo, dan zet ie ook ijskoud een antieke versie erop
en dan blijken er ineens 15 updates te zijn.

Bij veel Linux distributies werkt dat wel goed. Installatiepakket wordt meteen bijgewerkt als er updates zijn, en als je
installeert terwijl je internetverbinding hebt dan pakt ie meteen de uptodate versie van internet ipv de versie van de DVD.
10-05-2014, 00:37 door Eric-Jan H te D
Ik gebruik al bijna een jaar Foxit reader op alle computers die ik beheer. En dit tot volle tevredenheid van alle gebruikers. Maar toch ook een update per twee maanden. Wel aanmerkelijk minder resource verbruik en lekker vlot.
12-05-2014, 10:00 door Mysterio
Gebruiken er nog mensen Acrobat Reader dan? Begin eens met Foxit zou ik zeggen, stukken sneller en minder lek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.